Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: płynne przybliżanie

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

lal moze ten sprzedawca mial podpieta stalke ? ciekawe ile sprzedaje dslr`y ;]

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

to jest nie mozliwe zeby sie zmianialo na zdjeciu a niezmienialo w wizjerze.. zakladajac ze to byl jeden z produkowanych dSLR na Ziemi... no chyba ze fotka ciagle byla ta sama a on jedynie zoomowal juz zrobiona fotke - przyblizał taką lupką z + lub oddalal z - :-)

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    to jest nie mozliwe zeby sie zmianialo na zdjeciu a niezmienialo w wizjerze.. zakladajac ze to byl jeden z produkowanych dSLR na Ziemi... no chyba ze fotka ciagle byla ta sama a on jedynie zoomowal juz zrobiona fotke - przyblizał taką lupką z + lub oddalal z - :-)
    pogratulować sprzedawcy wiedzy o tym co sprzedaje
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

pewnie była stałka a na ekranie gościu Ci pewnie powiększał lub pomniejszał obraz - ( + , _ ) do podglądu zdjęcia - to nie był zoom
    5d + L plecak

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stalkat
    właśnie dziwne, ze u niego nic się nie zmianiało w wizjerze - o tym, ze na LCD jest dopiero po wykonaniu pstryk to wiem, ale w wizjerze nic nie chciało się przybliżyć - wchodził w menu, szukał, kombinowało i nic .... ;-)

Może nie zdjął kapsla z obiektywu :P W wizjerze widać, jak zoomujesz , płynnie nawet
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Wiecie, a mi się wydaje, że koleś nawet nie zaglądał do wizjera - on za wizjer uważa ekran LCD.
    To by wszystko wyjaśniało.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No to rzeczywiscie sprzedawca roku.Biedny klient tego sklepu.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

popieram Silent Planet, tez wydaje mi sie ze autor posta myli wizjer z ekranem lcd i spodziewal sie ze obraz bedzie wlasnie na lcd wyswietlany w czasie rzeczywistym, jesli mozemy to tak umownie nazwac : ) blad, takie "plynne zoomowanie" masz tylko przez wizjer, no w koncu to przeciez dslry, lustro do czegos zobowiazuje, poza tym ze jest wygodniejsze... pozdrawiam adepta : )
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stalkat
    Pytanie: czy w cyfrowych lustrzankach jest dostępny "płynny zoom", czyli czy mogę za pomocą wizjera kadrować ujęcie (płynnie przybliżać i oddalać - oczywiście w zakresie możliwości danego obiektywu)? CZy tylko mogę przestawiać np. 18mm 24mm 35mm 55mm.
    To moze ja jeszcze odpowiem w taki sposob - mozesz plynnie przestawiac, oznaczenia na obiektywie (18, 24...) sa tylko dla Twojej wygody zebys mniej wiecej wiedzial jaka ogniskowa ustawiles. Oczywiscie miedzy tymi cyferkami sa wartosci posrednie, mozesz ustawiac jak Ci sie podoba :-D
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów