Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Outdoor + flash

Dopiero zaczyna Awatar gasterek
    Miasto
    Nowy Sącz / Wrocław

Domyślnie Outdoor + flash

Witam !

Chciałbym troche pobawic sie światłem w plenerze.

Narazie mam tylko 430EX, ale w ciągu kilku tyg chce dokupic sprzet który mi doradzicie.

Dla np. podświetlenia konturowego w plecy muszę ustawic lampe za modelem i wtedy ta lampa nie zobaczy aparatu a co za tym idzie canonowskiego transmitera na podczerwien.
    Załozmy sytuacje : transmitter widzi lampe podświetlająca główną, lecz nie widzi lampy konturowej. Ale konturowa widzi oświetlająca główna lecz nie widzi transmittera. Co będzie ? zadziała ? A jeśli obie lampy sie nie widza - często zdarzają sie takie sytuacje ?

pytanie :

czy dokupić 580ex + transmitter canona
    czy 580ex + pocketwizzard ?

czy może jakąs inna opcje ?

co o tym sadzicie i jak to najlepiej rozwiązać ?

zaznaczę ze czasem bardzo amatorsko foce na ślubach. Chciałbym wskoczyć na wyższy level w fotografii ślubnej (plenerowej)
    5d mk2,20d, 24-70 f2,8 L, 50 f1,4 , 70-200 f4 L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gasterek Zobacz posta
    czy może jakąs inna opcje ?

co o tym sadzicie i jak to najlepiej rozwiązać ?

zaznaczę ze czasem bardzo amatorsko foce na ślubach. Chciałbym wskoczyć na wyższy level w fotografii ślubnej (plenerowej)
    Plenery ślubne rzadko odbywają się w godzinach wieczorno-nocnych, więc pytanie - czy koniecznie mając do dyspozycji kupę światła zastanego musisz kombinować ze światłem sztucznym?

Ciekawe miejsce, dobra godzina, ewentualnie duża owalna blenda i mała 'twarzowa' blenda, a jeszcze lepiej wykorzystywanie naturalnych blend z pleneru - czemu nie tędy iść?

Uprawnienia umieszczania postów