Jest fizelinka. Portrety z jednym źródłem światła, 430EXII z softboxem made in china, ale zamiast nylonu podwójna wartswa fizelinki. Dodatkowo blenda srebrna. Portrety zrobione na szybko, proszę nie krytykować ;-) tylko ocenić fizelinkę i chiński softbox. Dodatkowo fotka chińczyka i fizelinki.
no ładne cacko![]()
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
iREM: bylaby mozliwosc, zebys pokazal roznice w rozproszeniu swiatla przy uzyciu fabrycznej tkaniny, a Twojej - przerobionej wersji?
Fajnie, gdybys wystawil jakies zdjecia z pleneru, gdzie widac efekty doswietlania tym softbox'em - tyle, ze nie fotki testowe a kadry ukazujace jak sie ten softobox sprawdza "w boju"
Bede mega wdzieczny z takie sample, prawdopodobnie rozwina calkowicie moje watpliwosci czy kupic chinczyka, czy tez lastolite EzyBox Softbox.
pzdr
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Właśnie się zastanawiam nad takim czymś.. tylko pytanko - w zasadzie do MMM ale i innych którzy używają - jaki wymiar? MMM masz chyba 60x90, są też 60x60 i 90x90 (te kwadratowe o wiele bardziej dostępne) - który wziąć - różnica w cenie nie ma dużego znaczenia bo płaci się raz a a używa długo(mam nadzieję), będzie to do 580ki używane.. kwestia czy do oświetlenia całej postaci wystarczy 60ka czy jednak 90cm będzie lepsze? Jak wygląda to z perspektywy kogoś kto już takiego softboxu używa?
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
iREM, gdzie dorwałeś to mocowanie które łączy softboxa ze statywem? Softbox który ostatnio nabyłem (60x60) ma takie mocowanie lampy takie ... obrotowe z czterema śrubami i za chiny nie moge tego zamocować na statywie (gwint statywu za krótki). Dlatego szukam cos takiego jak u Ciebie,
dzięki
a to nie jest dokladnie takie jak z tej aukcji http://allegro.pl/item622626668_soft..._blyskowa.html ?
w rzeczy samej :-) dzięki
Ostatnio edytowane przez Pavlik ; 01-05-2009 o 19:41
Przepraszam, nie przeglądałem tego wątku od dawna, jutro odpiszę i opiszę
Różnica między tkaninami jest subtelna, ja akurat mam w domu osobę, która szyje na maszynie, więc nie było problemu, ale fabryczny stylon pewnie w zupełności wystarczy. Komplet (statyw, softbox i oprawę) kupiłem właśnie taki jak ten link do allegro. A co do wyboru? Jak ktoś używa tego zawodowo - nie ma wyboru - zawsze lastolite. Ale jeśli amatorsko czy półprofesjonalnie to zdecydowanie chińczyk.
Jak uporam się z moją pierwszą ślubną sesją to może tu coś wsadzę z pleneru.
Póki co, zastanawiam się nad jeszcze jedną sztuką, tylko problem gdzie to wszystko trzymać. :-/
Natomiast fajnie jest mieć takie zabawki zawsze w samochodzie, efekty tych zabaw w plenerze są powalająco przyjemne dla oka i duszy ;-)