Ten z allegro to jest jakaś opcja. Ale imho to ciuteńkę za małe.
Ja bym chciał coś 60x60..
jak już ktoś wypróbuje tego chińczyka to niech da znać cena w miare rozsądna ciekawe jak to funkcjonuje chociaż jak to już ktoś napisał nie jest to kosmiczna konstrukcja![]()
A jak wygląda montaż lampy ale razem z kablem? Bo na wszystkich fotkach są sanki, ale czy da się to jakoś ożenić z patentem lapmpy na kablu? Sorry za pytanie, ale ze zdjęć zarówno chińczyków jak i Lastolite nie wynika to jasno.
Więc - jak da się? :-)
minimalnie zmieniajac temat. pisaliscie o zamiennikach. zna ktos moze cos wzorowanego na ezybox'ach lub rownie mobilnego i latwego w transporcie, ale na mocowaniu bowensa? chcialbym takie softy podpinac pod lampy w plenerze.
Dziś przyszła przesyłka. Patent nawet niezły, wykonanie w miarę. Ale zdecydowałem że białą tkaninę rozpraszającą wymienię na podójnie złożoną fizelinkę, tak jak miałem w homemade-pudełku :-)
Fizelinka daje bardziej miękkie światełko. I jeszcze jedno, nie wiem jak to się liczy ale 40cm to to niestety ale nie jest, u mnie wychodzi dokładnie 35! :-/
Poza tym ok. Jak uproszę moją panią żeby mi przyszyła fizelinkę do nowych rzepów to pokażę rezultaty. To tyle.
iREM i jak to wygląda - ten softbox po przeróbce Lepszej Połówki ?
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Dokładnie Lastolite Ezybox są naprawdę świetne. Ja natomiast zrobiłem własną konstrukcję i spisuje się całkiem dobrze![]()