Szukałem na forum i nigdzie nie widzę, więc pytanie mam takie (myślę że Cichy będzie miał w tym temacie dużo do powiedzenia) czym się różni nowa wersja Tamrona od starej i po czym poznać która jest która, po jakimś numerze cy cuś ??
Szukałem na forum i nigdzie nie widzę, więc pytanie mam takie (myślę że Cichy będzie miał w tym temacie dużo do powiedzenia) czym się różni nowa wersja Tamrona od starej i po czym poznać która jest która, po jakimś numerze cy cuś ??
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
ale o jakiego tamrona chodzi?
No np. 17-50mm, bo na allegro widzę właśnie u Cichego podpis "Nowa wersja", znajomy chce kupić ale nie wie o co kaman.
Tylko ta nowa wersja przecież nie dotyczy aukcji z Canonem, ino Nikonem.
Do Canona jest jeden model, tylko produkcji China lub Japan - jedyna różnica. Wiem też, że nowe obiektywy mają wgrany nowy "firmware" AF, ale sprawdzić się tego niestety nie da w żaden sposób.
O obiektywach wiem prawie wszystko
A widzisz bo zmyliło mnie to że masz to szkło wystawione w kategorii Canon i napisane nowa wersja, ale już rozumiem że to tyczy się tylko Nikona. To w takim bądź razie napisz czy masz na stanie do Canona, czy wgrany jest już nowy soft oraz czy można kupić go u Ciebie w niedzielebo tylko tak pasi wyjazd, a chce odbiór osobisty
![]()
Są do Canona, zgodnie z tym co jest na allegro. Odnośnie softu - wyjaśnienie jest w moim poprzednim poście. Odbiór w niedzielę - raczej nie wchodzi w grę.
O obiektywach wiem prawie wszystko