Szkoda, że dopiero teraz zauważyłem wątek, kolega Himi może odpowiedzieć jak go odbanują.

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
Kupowanie sprzetu od forumowuch kolegow 'dla siebie' jak najtaniej zeby za chwile wystawic na forum do sprzedania po sporo wyzszej cenie. Ja nie mam nic przeciwko, ale napisz otwarcie ze jestes handlarzem, a nie ze szukasz sprzetu dla siebie.

Piszesz ze kolega zrobil licytacje na swoje szklo. No i zrobil. A Ty sprzedawales 70-200 f4 najpierw za 1900 a pozniej napisales ze teraz to juz cena 2000pln. Nagle poszla wartosc do gory?
Przyznam, że też mi się to nie spodobało. Szkło, o którym tu rozmawiamy Himi kupił ode mnie jakiś tydzień wcześniej za 1600 pln. Nie mam problemu z ceną, które za nie dostałem, mimo, że kupiłem za 1800. Natomiast mam problem z tym, że ktoś mi wciska kit, że szkło kupuje dla siebie, ale wystawia je na sprzedaż zaraz po otrzymaniu przesyłki. Uważam, że to jest nieuczciwe. Podsumował już to za mnie poprzednik:

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
Twoje opisy, dlaczego sprzedajsz, dlaczego chcesz kupić są żenujące!!! nie raz z nich wyłem ostro i wiem, że kilka osób również. Są śmieszne, wzajemnie się wykluczające, ze sobą sprzeczne (np. opisy przy sprzedaży lamp błyskowych, raz Ci potrzebne 2.8, raz Ci za ciężkie - zdecyduj się, albo pisz prawdziwy powód sprzedaży). Sporo osób to zauważa, ze względu na Twój staż na forum mało kto jest gotów w stanie zwrócić na to uwagę.
Ja to mówię głośno! popieram to, że handlujesz i chcesz zarabiać, ale właśnie przez wzgląd na Twój staż na forum (co rodzi pewną dozę zaufania i gwarancji prawdomówności) nie powinienieś "bajkopisać"! Pisz wprost, mam to i to, za tyle i tyle - jak się komuś nie podoba, to niech sobie szuka gdzie indziej!