Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 94

Wątek: Canon 70-200 f4 L ? Co się z nim dzieje?

Domyślnie

wnerwia ludzi f4... i ida w strone jasniejszej wersji

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

himi - dokladnie, dlatego czasami sie bije z myslami czy takie 135 f2 ma jakas przewage nad ta tania Lka pomijajac oczwysicie swiatlo
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ja odpowiem inaczej, miałem kilka f4 i dopiero obecny jest na miarę L. w każdym coś było nie tak; a to nie trafiał z ostrością - w sporcie, a to "mętny".ten obecny też jest już zarezerwowany i aż boję się kupić następnego bo wiem jakie są wadliwe.
    canon

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

mysle ze masz niestety pecha w tej kwestii. Albo byles przewrazliwiony po prostu. Nie zauwazylem zadnych wad w zadnej z moich eLek. No moze poza jedna, cena
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja kupiłem po prostu pierwszą lepszą sztukę i jakością mnie zachwyca.
    Aparat Foto

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja również kupiłem pierwszą sztukę i jest rewelacyjna.Gdy ją kupiłem miałem 30d i było to moje pierwsze szkło po kitowym które kupiłem.Niestety nie jest to zakres ogniskowych który stworzony jest dla mnie i szkło praktycznie leży odłogiem.Teraz mam 85 i wole nosić ją bo jest lżejsza i jaśniejsza, a ponieważ głównie robię krajobrazy to dla kilku portretów i ciasnych plenerów jest to lepsze rozwiązanie niż 70-200.

Zablokowany

Domyślnie

Ja mam swoją piątą sztukę f4. Nigdy nie wybierałem i nigdy nie miałem problemów. Te czwórki wspaniale pracuję pod FF, ale na cropie też nie miałem im nic do zarzucenia. Szczerz mówiąc jasny zoom tego typu powinien mieć światło 1,8. 2,8 na 200mm to nierzadko za mało. Ja w ciemnościach wolę 85mm 1,8 - krótki, ale jasny. 70-200/4 używany w przyzwoitych warunkach potrafi zachwycić, jak stałka. Za taką kasę to szkło marzenie. Za dwa koła nie ma niczego lepszego w tej klasie.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    ja odpowiem inaczej, miałem kilka f4 i dopiero obecny jest na miarę L. w każdym coś było nie tak; a to nie trafiał z ostrością - w sporcie, a to "mętny".ten obecny też jest już zarezerwowany i aż boję się kupić następnego bo wiem jakie są wadliwe.
    Kupiłem to szkło w necie. Odebrałem osobiście w sklepie. Niczego nie sprawdzałem, nie przebierałem. Jak dla mnie to REWELACJA za te pieniądze. Idealnie ostry na każdej ogniskowej. ZERO aberracji. Doskonały AF. Doskonały kolor. Bradzo dobra konstrukcja mechaniczna. Same zalety. Świadomie jako amator wybrałem wersję z dziurą 4.0 bo odpowiada mi gabaryt i waga a wersja 2.8 niestety to juz ciężki sprzęt. Nie widziałem uzasadnienia wydania 2x większej gotówki na jaśniejsze szkło. Ten obiektyw trzyma mnie przy Canonie bo konkurencja czegoś takiego nie proponuje i się nie zanosi na nic nowego. Absolutnie polecam każdemu kto się waha czy kupić.

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Swoją kupiłem w necie i do tej pory żadnych problemów.
    pozdrawiam

Zablokowany

Domyślnie

No wlasnie, jak jestem w rozkroku. Mam teraz oba i nie mogę się zdecydować. Gdyby nie ta waga 2,8.....

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów