Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: Canon 70-200 f4 L ? Co się z nim dzieje?

Zablokowany

Domyślnie

Sezon na leszcza....to same leszcze wokół kolego. Ja kupiłem 35L o 900 drożej niż miesiąc wcześniej. 17-40 o 400 drożej, jeszcze paru nas jest. Możesz oczywiście rozdawać swoje szkła za 1400, gdy ich cena rynkowa to 2300 w sklepach netowych. Masz prawo.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    A nawet 1400zł. Też mnie się tak wydaje.
    Moim zdaniem nie - podaż (jak już ktoś zauważył) jest naprawdę duża - poszły ceny nowych w górę, a że to kształtuje ceny używanych to te też poszły w górę...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany

Domyślnie

Ale naród oczekuje szkieł za 1400. To, jak pisałem jest półka semi, więc ludzie zarabiający na foto nie kupują ich, a pozostali się trochę szczypią z kasą. Każda stówka ma znaczenie. Ja nie oszalałem i taniej niż 1800 za szkło zawołać nie mogę. Najwyżej kwiatek na nim postawię jakiś mały

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ja nie chwaląc się kupiłem poniżej 1400zl i właśnie ten jest najlepszy. pozostałe były droższe i nie wiele warte. pocisnąłem je na allegro bez żalu.
    canon

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

tylko jak na marzec handlarze przewidują jeszcze wyzsze ceny na sprzęt to za te 1400 nie szybko się pojawi

Zablokowany

Domyślnie

Ceny nowych rosną cały czas, to już nie są takie skoki, ale każda nowa dostawa jak widzę powoduje dodatkową stówkę na cenie.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ale zdaje się że złotówka odrabia więc pewnie następne dostawy już nie będą szły w górę.
    A może nawet w dół ?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Ale zdaje się że złotówka odrabia więc pewnie następne dostawy już nie będą szły w górę.
    A może nawet w dół ?
    Te ceny, które są w tej chwili jeszcze nie uwzględniają $ po 3,9zł. Jest szansa że przy obecnym odbiciu się lekkim złotówki ceny się ustabilizują na obecnym poziomie. O używce 70-200/4 po 1400z to nawet nie macie co marzyć, bo to wynikało z niskich cen nowych egzemplarzy kiedy dolar był po 2zł z groszami co wymusiło również spadek cen używek. Następna taka sytuacja może być dopiero za kilka lat więc proponuję zejść na ziemię i na cuda nie liczyć. Optymistycznie będzie jak w połowie roku $ się ustabilizuje poniżej 3zł i wtedy ceny spadną o pare %.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Mówisz że migawka Ci siadła w obiektywie po deszczu ?. Mnie też kiedyś siadła migawka w obiektywie ale to była Mamiya. tam ona jest.
    Wracając do tematu, tych obiektywów jest dużo na rynku wtórnym bo w ogóle jest ich bardzo dużo. To był kiedyś szlagier do puki nie pokazała się wersja z IS. Teraz wielu się przesiada ze starej na nową wersje z IS.
    Ja też tak zrobiłem. Jeśli chodzi o optykę to przy pełnej dziurze stary był ciut lepszy przy 70 mm a nowy ciut lepszy przy 200 mm i nowy ma uszczelnienia.
    Oj, czepiasz się Myślę inaczej piszę inaczej... Oczywiście miałem na myśli mechanizm przysłony.

Zablokowany

Domyślnie

A może nawet w dół ?
    Optymista

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów