Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: UV - zwykły czy PRO 1

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ale nie ma lepszej ochorny przednie soczewki jak wlasnie filtr UV. Nie odwazylbym sie robic zdjec bez tego powiem szczeze. Wszystko sie bardzo latwo rysuje itp. UV mozna spokojnie szmatka przczyscic, nawet jesli sie zarysuje to filtr sie zarysuje a nie soczewka.
    No właśnie cały czas do tego zmierzam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    absolutnie szkoda wydawać pieniądze na UV

Z tego co zauważyłem ostatnio w kilku sklepach sprzedawcy nagminnie przy sprzedaży obiektywów wciskają na siłę zakup filtra ochronnego lub UV. Ostatnio widziałem jak sprzedawca wcisnął filtr ochronny marumi (58 mm) za jakieś 90-100 zł do zakupu obiektywu 90-300 za jakieś 600 - 700 zł. Tak gościowi namieszał że tamten wyszedł ze sklepu z przekonaniem że jak nie założy filtra to podmuch wiatru może mu uszkodzić soczewkę obiektywu a gwarancja tego nie obejmie. No i oczywiście dużo czasu poświęcił sprzedawca tematowi jak to dziecko lub ktoś postronny dotknąwszy palcem soczewki zabrudzi ją a czyszczeniem można uszkodzić obiektyw. I temu podobne.

Nóż mi się w kieszeni otwierał ale cóż - nie miałem czasu na dysputy.
    Nie, no widzę że to jest bez sensu - znów odżywa nieśmiertelny, iście hamletowski spór "używać - nie używać", a przecież nie o to mi chodziło. Chyba będzie lepiej jak stosowne zapytanie zadam sprzedawcy na allegro. Dziękuję jednak Wszystkim za zainteresowanie wątkiem i za odpowiedzi.
    pozdrawiam
    kris
    Ostatnio edytowane przez Krismar72 ; 26-02-2009 o 14:41 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów