Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Sigma 18-50mm f/2.8

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie Sigma 18-50mm f/2.8

http://www.shuttertalk.com/articles/...50ex/index.php

Muszę powiedzieć że to szkiełko wygląda bardzo zachęcająco. Ma fajny zakres i światło. Może Ci co je mają coś powiedzą z własnego doświadczenia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

Wg mnie b. dobre szklo!!!!!! naprade jakies 10 min temu testowalem!! rewelka jak dla mnie Canon 350D + Sigma 18-50 F2.8 EX + Lampa Speedlite...naprawde po ostatnich moich przezyciach z sigma jestem mega zaskoczony!!!!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    trójmiasto

Domyślnie

Też niedawno testowałem. U mnie wyszły spore aberacje, ostrość ok. A jak było u Ciebie C41photocrew z aber.?

Coś już napisał
    Miasto
    polska

Domyślnie

najlepsze szkło ze stosunkowo najtańszych.
    na 50 nie widziałem żadnej różnicy z 'kultową' taniochą 50 1,8.

(tylko trochę jednak za drogie..:-((( - prawie 2 000 tys. PLN.....

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olo
    Też niedawno testowałem. U mnie wyszły spore aberacje, ostrość ok. A jak było u Ciebie C41photocrew z aber.?
    musialbym pzetestowac na drzewach bo jak w domu robilem to nie zastalem jej w domu

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Sam osobiście czekam na Tamrona 28-75 ale te fotki z Sigmy są bardzo ładne - może jednak Sigma? Może wypowie się ktoś, kto miał okazję używać obu szkiełek ...
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sigma ma zadziwiającą ostrość w całym zakresie, CA występuje na szerokim kącie , ale nie jest straszna, poza tym wadą jest delikatna winieta na 18mm i f2.8-4. Ale wady te niweluje doskonała jakość szkła, wykonanie, szbki AF i gwarancja 3+2 (oficjalna polska dystrybucja).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Ja się prawie zdecydowałem. Jedyne co mnie powstrzymuje to sigma 30mm/1.4. Jednak po dłuższym zastanowieniu wybiore chyba spacer zooma. Tą stałkę kiedyś kupię. Na razie zastanawia mnie tylko jak robić testy przed kupnem. Nie będę kupował w ciemno i dlatego Allegro raczej odpada...Wolę trochę dopłacić ale mieć możliwość poprzebierania w szkłach.
    Czy kupując Sigmę w Warszawie (Salon FOTOGRAF, Blue City ) będę miał możliwość spróbowania z moim body paru szkieł? Jaka jest tam obsługa? Czy krzywią się jeśli będę chciał testować w sklepie?
    Co do programu (odpłatnego) testowania to IMHO troche to bez sensu bo dostaje sie 1 szkło. A co gdy jest zwalone. Płacę i biore do testów 2 szkło...wole testy kilku szkieł w sklepie o ile obsługa jest cierpliwa...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów