Pokaż wyniki od 1 do 10 z 401

Wątek: Kielce

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Waldeczek
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slavek_g Zobacz posta
    Arturze.

W pracy drukuje nie tylko foldery, ale również zdjęcia w formatach większych niż 20X30 cm.
    A tak swoją drogą - gdyby ktoś chciał to zdjęcia do formatu 480x316 mm w pełnym kolorze sztuka koło 5 zł kosztuje.
    I myślę, że to na tyle. Bo chyba okazuję się arogancki
    Chyba byłbym zainteresowany........

Arturze.

I jeszcze nie miałem klienta, który nie byłby zadowolony.
    a to jest ciekawe dosyć

Jeśli masz czerwonego ścigacza to w ciemno drukuj.......... to dla syna
    Waldeczek
    40D, 7DII i zabawki

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldeczek Zobacz posta
    to jest ciekawe dosyć
    no dobra, przyznaje...
    zdarzyła się raz, czy dwa jakaś babcia pod 60tkę która ma nieco inne pojęcie o współczesnym świecie niż my i nieco inaczej postrzega świat obrazu.

ale to już nie wina sprzętu tylko właśnie postrzegania. <---- to jeśli chodzi o niezadowolonych klientów.

a co do wydruków, to jeśli naprawdę ktoś zainteresowany będzie, to kontakt na priv i się dogadamy.
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Żeby nie było niejasności. Display... jest lepszy od Munki...
    Munki polecałem jako ekonomiczne rozwiązanie do profilowania monitora i drukarki.
    podejrzewam że jeden i drugi są lepsze niż żaden

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Co do profili w Master Foto to ciekawostka . Jak ja pytałem całkiem niedawno to Pan z Labu machnął zniesmaczony ręką a Grzegorz wspomniał o pliku referencyjnym, natomiast profili nie udostępniali. Muszę się tam udać jeszcze raz.
    A dawno byłeś? w tym roku nie robiłem nic ale z zeszłego roku mam w robocie profil - chcesz to Ci podeślę - może trafisz w chemię
    w tym roku dużego nic nie robiłem a z roboty do Witka Bakalarza mam o wiele bliżej i też nie narzekam mimo że profili nie dają.. przynajmniej wiedzą co to znaczy "bez korekcji"..

no dobra, przyznaje...
    zdarzyła się raz, czy dwa jakaś babcia pod 60tkę która ma nieco inne pojęcie o współczesnym świecie niż my i nieco inaczej postrzega świat obrazu.

ale to już nie wina sprzętu tylko właśnie postrzegania. <---- to jeśli chodzi o niezadowolonych klientów.
    To pozwolę sobie na złośliwy żarcik
    Może ta babcia miała skalibrowane okulary i przez profil kolorów postrzegała świat bo jej kalibrator działał inaczej niż "na oko"
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To pozwolę sobie na złośliwy żarcik
    Może ta babcia miała skalibrowane okulary i przez profil kolorów postrzegała świat bo jej kalibrator działał inaczej niż "na oko"
    Ja bym powiedział, że "jej kalibrator" nie działał wcale.

Bo jeśli ktoś przynosi mi zdjęcie w CMYK'u (i teoretycznie obrobione już do wydruku) na którym 80% koloru cyan i mówi że tak będzie dobrze, aby nic nie poprawiać a później zobaczywszy wydruk mówi, że zdjęcie nie było tak niebieskie... no to ktoś tu chyba wcale nie ma pojęcia o kolorze...

a co do profili od Bakalarza, to można poczekać do lipca, tatuś mój Ryszard przyjedzie do Polski i pójdzie do swojego kolegi Witka i poprosi jak mu syn nakaże
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Uprawnienia umieszczania postów