no dobra, przyznaje...
zdarzyła się raz, czy dwa jakaś babcia pod 60tkę która ma nieco inne pojęcie o współczesnym świecie niż my i nieco inaczej postrzega świat obrazu.
ale to już nie wina sprzętu tylko właśnie postrzegania. <---- to jeśli chodzi o niezadowolonych klientów.
a co do wydruków, to jeśli naprawdę ktoś zainteresowany będzie, to kontakt na priv i się dogadamy.
6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4
[B]Sprzedam Samyang 8mm
podejrzewam że jeden i drugi są lepsze niż żaden
A dawno byłeś? w tym roku nie robiłem nic ale z zeszłego roku mam w robocie profil - chcesz to Ci podeślę - może trafisz w chemię
w tym roku dużego nic nie robiłem a z roboty do Witka Bakalarza mam o wiele bliżej i też nie narzekam mimo że profili nie dają.. przynajmniej wiedzą co to znaczy "bez korekcji"..
To pozwolę sobie na złośliwy żarcik
Może ta babcia miała skalibrowane okulary i przez profil kolorów postrzegała światbo jej kalibrator działał inaczej niż "na oko"
![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ja bym powiedział, że "jej kalibrator" nie działał wcale.
Bo jeśli ktoś przynosi mi zdjęcie w CMYK'u (i teoretycznie obrobione już do wydruku) na którym 80% koloru cyan i mówi że tak będzie dobrze, aby nic nie poprawiać a później zobaczywszy wydruk mówi, że zdjęcie nie było tak niebieskie... no to ktoś tu chyba wcale nie ma pojęcia o kolorze...
a co do profili od Bakalarza, to można poczekać do lipca, tatuś mój Ryszard przyjedzie do Polski i pójdzie do swojego kolegi Witka i poprosi jak mu syn nakaże![]()
6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4
[B]Sprzedam Samyang 8mm