Cytat Zamieszczone przez slavek_g Zobacz posta
I myślę, że to na tyle. Bo chyba okazuję się arogancki
Eee... żeby wszyscy tacy byli ..

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
Kalibracja monitora jest bardzo istotna jednak żeby było tak jak piszesz to jeszcze lab musi udostępniać profile barwne, a takiego w Kielcach nie znam. Zna ktoś ? W innym przypadku to dalej zgadywanka. Z urządzeń najbardziej ekonomiczny wydaje się zakup color munki photo. Wprawdzie jest to bardziej zautomatyzowane urządzenie od display... ale można nim także skalibrować drukarkę. Minusem (niekiedy plusem) jest wspomniana automatyzacja oraz brak możliwości kalibracji drukarek poniżej A4. Selphy odpada, podobno pracują nad tym. Teoretycznie można nim skalibrować każdy monitor, nawet laptopowy jednak ja nie byłem do końca zadowolony z efektów na lapie i starszym monitorze Sony. Dopiero na porządnym NECu wszystko śmiga jak trzeba.
Własnie w Selphy mi tego brakuje..
Co do kalibratora to taki polecił Tom01 a czornyj nie krzyczał nigdzie że jest do **** więc zakładam że akurat będzie całkiem dobry.. tu polegam na tym co piszą znawcy tematu którzy siedzą w tym od lat..

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
Master foto udostępnia profil
No właśnie miałem to napisać.. Parę razy od nich brałem, drukowałem 30x45 i całkiem ładnie to wyszło..