Strona 26 z 40 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 401

Wątek: Kielce

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moohra Zobacz posta
    Arturze- odnośnie konkursu- cały regulamin masz na stronie, to co jest wyciągnięte to tylko kawałek, tzreba czytać ze zrozumieniem.
    Więc polecam przeczytać to co napisałem ze zrozumieniem, napisałem o tym jak dla mnie to wygląda.. nic o walorach artystycznych nie pisałem itp. pisałem tylko o moich wrażeniach itp.
    ale Twoja odpowiedź już mi coś tam wyjaśniła.. nie wiem tylko czy w stronę którą byś sobie życzyła , bo:

Cytat Zamieszczone przez moohra Zobacz posta
    Konkurs jest dla wszystkich, gównie dla amatorów aby pobawili się tematem, ma służyć reklamie knajpy i tyle. Zdjęcia będą wykorzystane tylko do samego konkursu, może knajpa wrzuci sobie na stronę, że coś takiego robiła.
    O widzisz.. i tu jest "pies pogrzebany", bo jak sama piszesz:
    "ma służyć reklamie knajpy" - a od reklamy są agencje reklamowe..

i jak to reklamowanie knajpy ma się do "będą wykorzystane tylko do samego konkursu"
    i do punktu nr 9, regulaminu który brzmi:
    9. Autorzy udzielają zgody Organizatorowi na wielokrotne, nieodpłatne, w całości lub w części, wykorzystanie przysłanych fotografii w publikacjach, lub wydawnictwach o charakterze promocyjnym.
    aaa.. i teraz już mój złośliwy umysł wywęszył spisek:
    Klik 1
    Klik 2 a tam:
    ABMprojekt poleca także usługi projektowania graficznego - elementy identyfikacji wizualnej, logotypy, wizytówki, papier firmowy, a także ulotki, naklejki, kalendarze, foldery, naklejki, bannery iitp.
    może to nadinterpretacja z mojej strony: ale po co się wysilać, skoro konkurs się zrobi i pomysły na logo czy inne "reklamówki" same wpadną ..

trzeba było napisać że dla wszystkich uczestników kebab, a dla zwycięzców jeszcze frytki i kurczak, bo knajpa chce się wypromować a nie ma kasy to byłoby uczciwie a nie robienie takich "konkursów".. chyba że ma kasę i powyższa firma reklamowa ją bierze a do wymyślenia zaprzęgnie "konkursowiczów" bo i takie nieprzyjemne myśli krążą w mojej podejrzliwej głowie ..
    tak czy inaczej piętnuję sposób postępowania który uważam za żerowanie na naiwnych i nieświadomych bo jest "gównie dla amatorów aby pobawili się tematem"..
    i tylko przykro że sami we własne gniazdo robimy takie brzydko pachnące rzeczy..
    a jeśli nie jest to tak jak myślę to co za przeszkoda byłaby żeby zamiast p.9 w obecnym brzmieniu było że:
    Zdjęcia będą wykorzystane tylko do celów samego konkursu i jego promocji (do 3 miesięcy po jego rozstrzygnięciu). Organizator wrzuci też na swoją stronę www, dla informacji że taki konkurs organizował (bezterminowo). W przypadku potrzeby wykorzystania zdjęć w celach reklamowych innych niż informacja o konkursie z autorami wybranych prac zostanie podpisana odrębna umowa na wykorzystanie zdjęć na innych niż wymienione polach eksploatacji.
    i byłoby w porządku - uczciwie dla wszystkich, albo zamiast słowa "Autorzy" w p. 9 dać "Zwycięzcy" i już byłoby lepiej (chociaż też tak sobie..)
    a tak jest jak jest..

Pozdrawiam

P.S. Aha, a co z wykorzystaniem pomysłów które ludzie wymyślą? bo to nie problem dysponując studiem i sprzętem się przypadkiem "zainspirować" bo "Wariacje na temat litery Q" to temat wybitnie dla ludzi twórczych i kreatywnych, którzy jako "amatorzy bawiący się tematem" mogą mieć braki warsztatowe
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-11-2009 o 14:08
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Podpisuję się pod słowami Artursa (szacunek). Nie zarabiam na fotografii chociaż parę rzeczy się zrobiło i kasa wpadła ale ja również uważam, że organizacja takiego KONKURSU to po prostu ŻENADA dla organizatorów i wykorzystanie początkujących foto (bo mam nadzieję, że nikt kto ma już doświadczenie i sprzętu za "parę złotych" nie będzie męczył migawy dla promocji... no właśnie... kogo?).
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Zgłoś mnie
    Jeżeli potrzebujesz moich danych kontaktowych - napisz na PW chętnie udostępnię

Tylko wytłumacz mi jedno - dlaczego akurat ten punkt:
    "Autorzy udzielają zgody Organizatorowi na wielokrotne, nieodpłatne, w całości lub w części, wykorzystanie przysłanych fotografii w publikacjach, lub wydawnictwach o charakterze promocyjnym." nie został pokazany na waszej stronie? tylko trzeba go poszukiwać w dodatkowych informacjach?

Moim zdaniem można to porównać do dopisywania w umowach pewnych treści które działają na niekorzyść podpisującego umowę a sporządzający umowę stara się to ukryć poprzez zmniejszenie czcionki - czy jest to uczciwe czy nie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i dlaczego nie można było w regulaminie napisać na przykład tak:
    http://www.foto-olimp.kielce.eu/inde...page=regulamin
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 26-11-2009 o 15:51 Powód: Automerged Doublepost
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Coś już napisał Awatar Waldeczek
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Kurcze był już pomysł, prawie miałem wygraną a tu takie rzeczy....
    p.s.
    chyba nie ma sensu tak się denerwować, dobrze że dociekliwość Artura wyjaśniła ukryte zamiary autora konkursu i zagadkę tanich kebabów po 100 złotych czy tam coś...
    Waldeczek
    40D, 7DII i zabawki

Domyślnie

Hej
    część osób która mnie zna, pewnie się dziwi co ja tu robię (ciut inna marka, ale tez Made in Japan) ;-) Otóż skoro to wątek o plenerach - to polecam się rozejrzeć na stronie w stopce. Wiosną zrobiłem ok 5000 po świętokrzyskim, odwiedziłem wszystkie gminy, do tego są miejsca podrzucone przez innych. Sporo miejsc mnie pozytywnie zaskoczyło, wrócę tam na wiosnę z rocznym foto doświadczeniem. Więc może i ktoś z Was skorzysta z tego ( i ew. pokaże tam swą fotkę)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    kiedyś byłem w michałowie i taka oto klaczka mi się trafiła
    mam jeszcze kilka jej zdjęć - między innymi jak puszcza oko zza słupa
    tak z marszu czy się zapowiedziałeś ?
    Ostatnio edytowane przez asmo75 ; 27-11-2009 o 01:01 Powód: Automerged Doublepost
    --
    http://jakiecudne.pl
    Świętokrzyskie. Jakie cudne.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    kiedyś byłem w michałowie i taka oto klaczka mi się trafiła
    Cytat Zamieszczone przez asmo75 Zobacz posta
    tak z marszu czy się zapowiedziałeś ?
    z marszu tylko takie :razz:

Domyślnie

[QUOTE=blum;735055]z marszu tylko takie :razz:
    a to moje:
    - na jednym z "hubertusów" - wdzięczny, ale dla mnie jeszcze trudny temat do focenia , większe jest tu:
    http://www.digart.pl/zoom/4575633/Na...kiej_lace.html

arturs: ehh zdemaskowałeś mnie ;-)
    Ostatnio edytowane przez asmo75 ; 27-11-2009 o 01:30
    --
    http://jakiecudne.pl
    Świętokrzyskie. Jakie cudne.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    pozwoliłem sobie zajrzeć na Twoje www i fajnie Ci wychodzi, bardzo mi się podobają foty z koncertu.
    Waldeczek
    40D, 7DII i zabawki

Dopiero zaczyna Awatar cineo
    Miasto
    Civitas Kielcensis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    kurdeż piękne światło, kadr i foto ...ach i ech
    pzdr
    Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump