Więc polecam przeczytać to co napisałem ze zrozumieniem, napisałem o tym jak dla mnie to wygląda.. nic o walorach artystycznych nie pisałem itp. pisałem tylko o moich wrażeniach itp.
ale Twoja odpowiedź już mi coś tam wyjaśniła.. nie wiem tylko czy w stronę którą byś sobie życzyła, bo:
O widzisz.. i tu jest "pies pogrzebany", bo jak sama piszesz:
"ma służyć reklamie knajpy" - a od reklamy są agencje reklamowe..
i jak to reklamowanie knajpy ma się do "będą wykorzystane tylko do samego konkursu"
i do punktu nr 9, regulaminu który brzmi:
aaa.. i teraz już mój złośliwy umysł wywęszył spisek:9. Autorzy udzielają zgody Organizatorowi na wielokrotne, nieodpłatne, w całości lub w części, wykorzystanie przysłanych fotografii w publikacjach, lub wydawnictwach o charakterze promocyjnym.
Klik 1
Klik 2 a tam:
może to nadinterpretacja z mojej strony: ale po co się wysilać, skoro konkurs się zrobi i pomysły na logo czy inne "reklamówki" same wpadną ..ABMprojekt poleca także usługi projektowania graficznego - elementy identyfikacji wizualnej, logotypy, wizytówki, papier firmowy, a także ulotki, naklejki, kalendarze, foldery, naklejki, bannery iitp.
trzeba było napisać że dla wszystkich uczestników kebab, a dla zwycięzców jeszcze frytki i kurczak, bo knajpa chce się wypromować a nie ma kasy to byłoby uczciwie a nie robienie takich "konkursów".. chyba że ma kasę i powyższa firma reklamowa ją bierze a do wymyślenia zaprzęgnie "konkursowiczów" bo i takie nieprzyjemne myśli krążą w mojej podejrzliwej głowie..
tak czy inaczej piętnuję sposób postępowania który uważam za żerowanie na naiwnych i nieświadomych bo jest "gównie dla amatorów aby pobawili się tematem"..
i tylko przykro że sami we własne gniazdo robimy takie brzydko pachnące rzeczy..
a jeśli nie jest to tak jak myślę to co za przeszkoda byłaby żeby zamiast p.9 w obecnym brzmieniu było że:
i byłoby w porządku - uczciwie dla wszystkich, albo zamiast słowa "Autorzy" w p. 9 dać "Zwycięzcy" i już byłoby lepiej (chociaż też tak sobie..)Zdjęcia będą wykorzystane tylko do celów samego konkursu i jego promocji (do 3 miesięcy po jego rozstrzygnięciu). Organizator wrzuci też na swoją stronę www, dla informacji że taki konkurs organizował (bezterminowo). W przypadku potrzeby wykorzystania zdjęć w celach reklamowych innych niż informacja o konkursie z autorami wybranych prac zostanie podpisana odrębna umowa na wykorzystanie zdjęć na innych niż wymienione polach eksploatacji.
a tak jest jak jest..
Pozdrawiam
P.S. Aha, a co z wykorzystaniem pomysłów które ludzie wymyślą? bo to nie problem dysponując studiem i sprzętem się przypadkiem "zainspirować"bo "Wariacje na temat litery Q" to temat wybitnie dla ludzi twórczych i kreatywnych, którzy jako "amatorzy bawiący się tematem" mogą mieć braki warsztatowe