Strona 26 z 41 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 401

Wątek: Kielce

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moohra Zobacz posta
    Arturze- odnośnie konkursu- cały regulamin masz na stronie, to co jest wyciągnięte to tylko kawałek, tzreba czytać ze zrozumieniem.
    Więc polecam przeczytać to co napisałem ze zrozumieniem, napisałem o tym jak dla mnie to wygląda.. nic o walorach artystycznych nie pisałem itp. pisałem tylko o moich wrażeniach itp.
    ale Twoja odpowiedź już mi coś tam wyjaśniła.. nie wiem tylko czy w stronę którą byś sobie życzyła , bo:

Konkurs jest dla wszystkich, gównie dla amatorów aby pobawili się tematem, ma służyć reklamie knajpy i tyle. Zdjęcia będą wykorzystane tylko do samego konkursu, może knajpa wrzuci sobie na stronę, że coś takiego robiła.
    O widzisz.. i tu jest "pies pogrzebany", bo jak sama piszesz:
    "ma służyć reklamie knajpy" - a od reklamy są agencje reklamowe..

i jak to reklamowanie knajpy ma się do "będą wykorzystane tylko do samego konkursu"
    i do punktu nr 9, regulaminu który brzmi:
    9. Autorzy udzielają zgody Organizatorowi na wielokrotne, nieodpłatne, w całości lub w części, wykorzystanie przysłanych fotografii w publikacjach, lub wydawnictwach o charakterze promocyjnym.
    aaa.. i teraz już mój złośliwy umysł wywęszył spisek:
    Klik 1
    Klik 2 a tam:
    ABMprojekt poleca także usługi projektowania graficznego - elementy identyfikacji wizualnej, logotypy, wizytówki, papier firmowy, a także ulotki, naklejki, kalendarze, foldery, naklejki, bannery iitp.
    może to nadinterpretacja z mojej strony: ale po co się wysilać, skoro konkurs się zrobi i pomysły na logo czy inne "reklamówki" same wpadną ..

trzeba było napisać że dla wszystkich uczestników kebab, a dla zwycięzców jeszcze frytki i kurczak, bo knajpa chce się wypromować a nie ma kasy to byłoby uczciwie a nie robienie takich "konkursów".. chyba że ma kasę i powyższa firma reklamowa ją bierze a do wymyślenia zaprzęgnie "konkursowiczów" bo i takie nieprzyjemne myśli krążą w mojej podejrzliwej głowie ..
    tak czy inaczej piętnuję sposób postępowania który uważam za żerowanie na naiwnych i nieświadomych bo jest "gównie dla amatorów aby pobawili się tematem"..
    i tylko przykro że sami we własne gniazdo robimy takie brzydko pachnące rzeczy..
    a jeśli nie jest to tak jak myślę to co za przeszkoda byłaby żeby zamiast p.9 w obecnym brzmieniu było że:
    Zdjęcia będą wykorzystane tylko do celów samego konkursu i jego promocji (do 3 miesięcy po jego rozstrzygnięciu). Organizator wrzuci też na swoją stronę www, dla informacji że taki konkurs organizował (bezterminowo). W przypadku potrzeby wykorzystania zdjęć w celach reklamowych innych niż informacja o konkursie z autorami wybranych prac zostanie podpisana odrębna umowa na wykorzystanie zdjęć na innych niż wymienione polach eksploatacji.
    i byłoby w porządku - uczciwie dla wszystkich, albo zamiast słowa "Autorzy" w p. 9 dać "Zwycięzcy" i już byłoby lepiej (chociaż też tak sobie..)
    a tak jest jak jest..

Pozdrawiam

P.S. Aha, a co z wykorzystaniem pomysłów które ludzie wymyślą? bo to nie problem dysponując studiem i sprzętem się przypadkiem "zainspirować" bo "Wariacje na temat litery Q" to temat wybitnie dla ludzi twórczych i kreatywnych, którzy jako "amatorzy bawiący się tematem" mogą mieć braki warsztatowe
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-11-2009 o 14:08
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Podpisuję się pod słowami Artursa (szacunek). Nie zarabiam na fotografii chociaż parę rzeczy się zrobiło i kasa wpadła ale ja również uważam, że organizacja takiego KONKURSU to po prostu ŻENADA dla organizatorów i wykorzystanie początkujących foto (bo mam nadzieję, że nikt kto ma już doświadczenie i sprzętu za "parę złotych" nie będzie męczył migawy dla promocji... no właśnie... kogo?).
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Awatar moohra
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    NIEMOŻLIWE

A dlaczego uważam to za specjalne ukrywanie ważnych zapisów regulaminu (co moim zdaniem prowadzi wprost do chęci oszukania uczestników Oszustwo - przestępstwo polegające na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania jej błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. - za wikipedią) - bo np. na moim komputerze żeby otworzyć pdf-a z sieci trzeba poczekać nawet kilka minut co zniechęca do otwierania takiego pliku. podobne zniechęcenie może towarzyszyć innym.
    wybacz ale to że masz kiepskie łącze to nie mój problem, celowo pełny regulamin jest (z nazwą "pełny) najpierw a potem wyciągnięte niektóre punkty (specjlanie zostawieone zeby było widać że to nie wszystko) pod nim.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do wszystkich wzburzonych. Gdyby wam frustracja nie zalewała oczu to może byście przeczytali treść ze zrozumieniem. Przykro mi że to nie jest konkurs na obdrapane podwórka, tylko temat trochę ambitniejszy, a nagrodą jest to co może dać organizator a nie milion złotych. Może to i lepiej bo jak widzę co wygrywa w "ważnych " konkursach i ile kasy "artysta" dostaje to mi się czasem wierzyć nie chce. Dziwne , że niektórzy z was pracują jako graficy, dobry grafik by wiedział, że z fotki 900 pix niewiele można skorzystać, jedynie do netu wrzucić, że konkurs był. A odbitki będą wisiały na ścianie z podpisem kto zrobił zdjęcie. Jeśli ktoś z fotografujących zrobi dzieło życia to pewnie knajpa kupi prawa do wykorzystania w reklamie. Wy pewnie nie macie co liczyć na to, skoro jesteście aż takimi wielkimi twórcami co tylko pluć na forum potraficie. Regulamin jest zgodny z prawem, gdybyście się na prawie znali to byście doczytali że regulamin w żaden sposób nie ogranicza praw do zdjęć autora i nie daje praw do zdjęć organizatorowi. Może kiedyś będą chcieli się pochwalić ze robili konkurs, takie zdjęcia wysłano, a na to potrzeba też zgody.Organizator nie zbiera bazy do mailingu ani nie tworzy programu lojalnościowego. Wiedzielibyście także, że pomówienia o oszustwie, o rzekomych naszych zarobkach na tym itp są przestępstwem ściganym przez prokuraturę i właśnie się zastanawiam, czy tego nie zgłosić.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez moohra ; 26-11-2009 o 15:35 Powód: Automerged Doublepost
    .................................................. ..........
    welcome to the other side..
    http://moohra.deviantart.com
    i z racji że nie cierpię na onanizm sprzętowy napiszę tylko- mam aparat ....

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Zgłoś mnie
    Jeżeli potrzebujesz moich danych kontaktowych - napisz na PW chętnie udostępnię

Tylko wytłumacz mi jedno - dlaczego akurat ten punkt:
    "Autorzy udzielają zgody Organizatorowi na wielokrotne, nieodpłatne, w całości lub w części, wykorzystanie przysłanych fotografii w publikacjach, lub wydawnictwach o charakterze promocyjnym." nie został pokazany na waszej stronie? tylko trzeba go poszukiwać w dodatkowych informacjach?

Moim zdaniem można to porównać do dopisywania w umowach pewnych treści które działają na niekorzyść podpisującego umowę a sporządzający umowę stara się to ukryć poprzez zmniejszenie czcionki - czy jest to uczciwe czy nie?
    i dlaczego nie można było w regulaminie napisać na przykład tak:
    http://www.foto-olimp.kielce.eu/inde...page=regulamin
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 26-11-2009 o 15:51 Powód: Automerged Doublepost
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Coś już napisał Awatar Waldeczek
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Kurcze był już pomysł, prawie miałem wygraną a tu takie rzeczy....
    p.s.
    chyba nie ma sensu tak się denerwować, dobrze że dociekliwość Artura wyjaśniła ukryte zamiary autora konkursu i zagadkę tanich kebabów po 100 złotych czy tam coś...
    Waldeczek
    40D, 7DII i zabawki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Organizator nie zbiera bazy do mailingu ani nie tworzy programu lojalnościowego. Wiedzielibyście także, że pomówienia o oszustwie, o rzekomych naszych zarobkach na tym itp są przestępstwem ściganym przez prokuraturę i właśnie się zastanawiam, czy tego nie zgłosić.
    pozdrawiam
    Organizator może doprowadzić inne osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania jej błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania (poprzez tak ukryte istotne podpunkty Regulaminu), w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.

To jest właśnie definicja oszustwa ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Oszustwo ), a nie pomówienie o oszustwo.
    Chcesz naprawdę się siłować? Ktokolwiek zostałby zgłoszony do prokuratory o pomówienie o oszustwie niech natychmiast zgłasza sam zgłoszenie przestępstwa oszustwa. Raczej by wygrał .

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Domyślnie

Przykro mi że to nie jest konkurs na obdrapane podwórka, tylko temat trochę ambitniejszy[...] Dziwne , że niektórzy z was pracują jako graficy, dobry grafik by wiedział, że z fotki 900 pix niewiele można skorzystać, jedynie do netu wrzucić, że konkurs był. [...]

to chyba miało być bezpośrednio do mnie.

jednakże jeżeli chodzi o ten temat, to ja kolejnych 5 groszy dokładał nie będę.

jak widać są Panowie, którzy znacznie lepiej znają się na rzeczy.

a swoją drogą... koledzy i koleżanki fotografowie/fotograficy/artyści...

sami sobie koło dupska robimy na naszym kieleckim rynku.
    jak tak dalej pójdzie, to śluby, chrzciny, studniówki, komunie i zdjęcia do katalogów i wszelkich wydawnictw będziemy robić za przysłowiową flaszkę i ogórek...

a zarabiał będzie Pan robiący zdjęcia 'do paszportu'...

pozdrawiam.
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Domyślnie

Hej
    część osób która mnie zna, pewnie się dziwi co ja tu robię (ciut inna marka, ale tez Made in Japan) ;-) Otóż skoro to wątek o plenerach - to polecam się rozejrzeć na stronie w stopce. Wiosną zrobiłem ok 5000 po świętokrzyskim, odwiedziłem wszystkie gminy, do tego są miejsca podrzucone przez innych. Sporo miejsc mnie pozytywnie zaskoczyło, wrócę tam na wiosnę z rocznym foto doświadczeniem. Więc może i ktoś z Was skorzysta z tego ( i ew. pokaże tam swą fotkę)
    kiedyś byłem w michałowie i taka oto klaczka mi się trafiła
    mam jeszcze kilka jej zdjęć - między innymi jak puszcza oko zza słupa
    tak z marszu czy się zapowiedziałeś ?
    Ostatnio edytowane przez asmo75 ; 27-11-2009 o 01:01 Powód: Automerged Doublepost
    --
    http://jakiecudne.pl
    Świętokrzyskie. Jakie cudne.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

kiedyś byłem w michałowie i taka oto klaczka mi się trafiła
    Cytat Zamieszczone przez asmo75 Zobacz posta
    tak z marszu czy się zapowiedziałeś ?
    z marszu tylko takie :razz:

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asmo75 Zobacz posta
    Hej
    część osób która mnie zna, pewnie się dziwi co ja tu robię (ciut inna marka, ale tez Made in Japan) ;-) Otóż skoro to wątek o plenerach - to polecam się rozejrzeć na stronie w stopce. Wiosną zrobiłem ok 5000 po świętokrzyskim, odwiedziłem wszystkie gminy, do tego są miejsca podrzucone przez innych. Sporo miejsc mnie pozytywnie zaskoczyło, wrócę tam na wiosnę z rocznym foto doświadczeniem. Więc może i ktoś z Was skorzysta z tego ( i ew. pokaże tam swą fotkę)
    hehe.. jaki fajny nick
    a że nikon... trudno.. zawsze można błędy naprawić..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 26 z 41 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów