Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Problem z 40D

Mieszany widok

Domyślnie

witam,

co do pojawiającego się czarnego paska. ten film powinien co nieco wyjaśnić.
    http://www.youtube.com/watch?v=LjOK2FK0Izs

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekpdp Zobacz posta
    witam,

co do pojawiającego się czarnego paska. ten film powinien co nieco wyjaśnić.
    http://www.youtube.com/watch?v=LjOK2FK0Izs

pozdrawiam
    Nagadaliście się Panowie...a chyba nikt nie zauważył, że sztuczka z filmu pozwala uzyskać czas synchronizacji nawet 1/8000s.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skydiver Zobacz posta
    Nagadaliście się Panowie...a chyba nikt nie zauważył, że sztuczka z filmu pozwala uzyskać czas synchronizacji nawet 1/8000s.
    A skąd ten wniosek???

I owszem, zauważyłem (pewnie nie tylko ja), tyle że wymaga to posiadania dodatkowych lamp sterowanych fotocelą. Jak narazie sprawdzone tylko z lampami studyjnymi

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta

[...] tyle że wymaga to posiadania dodatkowych lamp sterowanych fotocelą. Jak narazie sprawdzone tylko z lampami studyjnymi

Pozdrówka!
    dziobolek - 100% lamp które znam posiada fotocele.
    Szczerze mówiąc rzecz niezwykle ciekawa, ale jak dla mnie ma 1 minus - lampy w trybie fotoceli są przekleństwem, gdy pracuje się na tłumnych imprezach, gdzie co druga osoba ma jakąś małpkę i m_u_s_i pstrykać zdjęcia w kluczowych momentach, kradnąc światło fotografowi. Przeżyłem to na 2 imprezach (ślub i komunia) i zainwestowałem w system radiowy. No za pomocą fotoceli nie da się odpalić innych lamp przy silnym oświetleniu.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skydiver Zobacz posta
    Tak, wystarczy włączyć lampy na światło zastane
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Uprawnienia umieszczania postów