Dziękuję za krytykę ale także za miłe słowa. I to i to mobilizuje.Słowo.Obiecuję że będę starał się robić zdjęcia coraz lepsze. Tak samo łapać kadr. Mimo wszystko nie zrezygnuję ze zdjęć które są co prawda dalekie od idealu patrząc na ich jakość gdyz stanowią dla mnie podstawę do nauki innego spojrzenia na to co nasz otacza. Jeżeli nauczę się łapać "ten" jedyny,niepowtarzalny, piękny moment i połączę to z dobrą jakością...jest duża szansa że doczekam się pozytywnych reakcji Waszej szanownej publiki.
[tand1912] Piękny świat
Zwiń
X
-
-
Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz wpisJak by wysiadał, wsiadał, przechodził przez barierki to prysnęła by bijąca ze zdjęcia spontaniczność i wrażenie chwili. Pewnie, że by było można. Przez szybę ma urok. Brakuje trochę na niej rozklapcianych robali.
Komentarz
-
sniper88 - jestem pewien że nie. Po prostu różnimy się doświadczeniem przez co Tobie podczas oceny ławiej być surowym..
Komentarz
-
Zamieszczone przez tand1912 Zobacz wpissniper88 - jestem pewien że nie. Po prostu różnimy się doświadczeniem przez co Tobie podczas oceny ławiej być surowym..Wiec pewnie nie tutaj pies pogrzebany
Komentarz
-
To drugie zdjęcie jest koszmarne technicznie, ale instynktownie nieźle skomponowane jak na sytuację, w której było robione. Świadczy też o dużej wrażliwości autora na dobre światło, czego akurat trudno się w fotografii nauczyć - albo się to ma, albo nie.
Ja w Tanda wierzę.
Tand! Jak się widzi coś takiego, to się nie pstryka przez okno samochodu, ale zasuwa biegiem na plażę i... fotografuje
Komentarz
-
Tand1912 jak się zaczniesz starać to nic z tego nie będzie. Zdjęcia to tylko zdjęcia. Jak byś się nie starał przy myciu rąk to czystsze nie będą. Skoro robienie zdjęć jest Twoim naturalnym odruchem bez mała warunkowym to naprawdę jest świetnie i wielu by tak chciało. Technicznie też nie jest źle.
Ewa- On robił to zdjęcie w Chorwacji a tam nie ma tak jak u nas, że włączasz światła awaryjne i parkujesz gdzie się zatrzymasz. Brzeg często jest wysoki i stromy a do tego porośnięty jakimś zielem z kolcami. Zanim by zaparkował i postarał się to byłaby musztarda po obiedzie. A tak jest o czym podyskutować na Forum.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sniper88 Zobacz wpis2 pytaniaDlaczego umiesciles kawalek siatki w kadrze?
Cóż.. faktycznie coś w tym jest.. trzy domki są, trójpodział jest, trzy choinki są, częsci trzech samochodów widac w kadrze, trzy lataranie także (choć schowane), trzy czerwone słupki.. trochę tyc trójek by się znalazło..:-) Ale poza tym to zdjęcia takie sobie..:-)
Komentarz
-
Siatkę umieściłem celowo, oddziela 3 choinki w dość nietypowy sposób
. Jeżeli chodzi o zdjęcie nr.1 to podobaja mi się te 3 domki "przytulone" do lasu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Slider -fakt jeżeli chodzi o trójpodzial ale tych samochodów to sam nie zauwazylem
Przyznaję że nie są to zdjęcia oryginalne - taka próba przelania teorii w praktykę ale ciągle wierzę że trening czyni mistrza.
Komentarz
-
Sądzę że 3 w Twoim wydaniu jest mocno nieciekawe.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Trzy domki mogłyby fajniej wyglądać gdyby zamiast krzaczorów i gałęzi na pierwszym planie było ładne (czyt. zróżnicowane) niebo na trzecim. A tak... tworzą one niepotrzebny szum w kompozycji.
Co do tych choinek...te kraty w dość luźny, bo nie do końca właściwy sposób pokazują "mocne" punkty w których powinny znaleźć się jakieś klocki. Jak widzisz, w tej fotografii dokładnie je pominąłeś kadrując dokładnie na opak regułom kompozycji. Ta latarnia i słupki na dole kadru... jakieś fragmenty samochodów i inne takie...
Za dużo, za dużo przeszkadzajek, za dużo bałaganu.C-F-K - forever
Komentarz
-
Dziękuję za spostrzeżenia. Te domki niestety tylko o tej porze mogą być widoczne. Później jak słusznie zauważyłeś giną za zielenia drzew. Z choinkami mogłem się bardziej postarać co też bardzo szybko uczynię
Komentarz
-
Zamieszczone przez Slider Zobacz wpisSniper, skup się! Przeciez tu chodzi o trójpodział..:grin:
Zamieszczone przez tand1912 Zobacz wpisSiatkę umieściłem celowo, oddziela 3 choinki w dość nietypowy sposób
.
To zdjecie moim zdaniem wyglada jak dopasowywanie teorii do praktyki-ma byc symetrycznie-jest, maja byc mocne punkty-są, horyzonst w 1/3 wysokości też, tyle ze poskladane w ten sposób zupełnie, ale to zupełnie mi sie nie podobają...
PS. Sorry za brutalnosc, ale napisalem dokladnie to, co mysle o tym zdjeciu. Mam nadzieje ze nie masz mi za zle
Komentarz
-
Sniper88 jasne że rozumię Twoją opinię! Uczę się fotografii a WY bardzo mi pomagacie swoim doświadczeniem. Liczę że za jakiś czas będe mógł na tyle znac teorię iż w praktyce wykonanie zdjęcia powali Was na kolana- no oczywiście nie doslownie. Nauczę się robić zdjęcia poprawnie, następnie ciekawie i interesująco. Wy mi w tym pomagacie
Komentarz
Komentarz