Witam
od 2 lat śmigam na Canonie 350d + kit + C 17-85 IS USM + S 70-30 APO DG Macro + kilka stałek M42
Jak to na amatora który w tamtych czasach przeszedl na lustrzanke z kompaktów Kodaca, Minolty kończąc na Panasoniku fz7 byłem zachwycony.
Strzelałem zdjęcia wszedzie, wszystkim i wszystkiemu. Bawilem sie w macro, HDRy, podczerwień itp. itd. Od pewnego czasu jestem bywalcem róznych imprez okolicznosciowych i zazwyczaj robie za "fotografa" robiacego luźne zdjęcia uzupełniające zdjecia wynajetego fotografa. (obskoczyłem raz całe wesele Panasonicem fz7 i kolega stwierdził, że moje zdjecia bardziej mu przypadły niż fotografa z 30to letnim stażem - nie mówie tu o jakosci zdjeć ale o uchwyconych monentach).
Chciałbym teraz kupić coś lepszego. Zastanawiam sie nad Canonem 50d lub używanym 5D (boje sie tylko o jej stan). Do tego chciałbym kupić jakies jasne obiektywy (jakis zoom i oczywiście stałkę) tak by mozna było tym w miare łatwo obskoczyć wesele czy zrobić zdjecia w niezbyt jasnych pomieszczeniach (koscioły, muzea itp) bez używania statywu i najlepiej lampy (muzea).
Wiem wiem zaraz dostane bana bo pełno takich pytan![]()
Czytałem wszystko (no prawie) czytałem testy ogladałem zdjecia a teraz boli mnie glowa.
Prosilbym żeby mi ktoś napisał jaki zestaw by widział - jakość i cena = zadowolenie
pozdrawiam