Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Zdjęcia z G 10

Coś już napisał

Domyślnie

Mam pytanie do posiadaczy tego aparaciku. Jak sprauje sie autofocus w warunkach bojowych, czyli rodzina i małe dziecko. Widoczki, pocztówki jest czas. Chodzi mi o dziecko biegające po łące, wiewiórka w parku i tak dalej.
    To ma być aparat dla brata. Zastanawia sie nad czymś małym. 450D z kitem stwierdził, że za duże. Ewentualnie olek 420 dualkit. Może jakiś naleśnik na olka, żeby było mniejsze
    Brat poprostu chce coś małego, dobry focus, 80 x zum nie potrzeba, pixeli im mniej tym lepiej. Temat ze 1000D z kitem zrobi 'lepsze' zdjecie byl przerabiany. W skali bezwzględnej - na pewno. Ale jest dużo większy i z chlebakiem chodzić nie będzie. Wygoda też nie jest najważniejsza - nie będzie polował na małpe w zoo polował przez 30 minut aż zrobi dobrą poze.
    Więc czy ten G10 wart jest ok 2k pln. W tej chwili ma jakiegoś soniaka, W170 chyba. Jeśli AF ma być podobny to bez sensu. Pewnie wybierze olka.

Dopiero zaczyna Awatar MFor
    Miasto
    Grajewo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lubiebardzo Zobacz posta
    ... Jak sprauje sie autofocus w warunkach bojowych, czyli rodzina i małe dziecko. Widoczki, pocztówki jest czas. Chodzi mi o dziecko biegające po łące, wiewiórka w parku i tak dalej. ...
    Tak sobie. O "złapaniu" wiewióry w parku zapomnij (chyba że będzie na słońcu), mnie uciekła taka piękna sztuka w Parku Łazienkowskim, akurat latała w minimalnym cieniu. Podwyższenie ISO nic nie daje, oprócz większych szumów.

... Więc czy ten G10 wart jest ok 2k pln. ...
    Absolutnie nie jest tyle warty, już lepiej pomyśleć o Lumix-ie LX-3, ale ten również nie jest wart swojej wysokiej ceny.

Obie "małpki" mają całkiem wolny AF i dosyć wysokie szumy (nawet przy niskim ISO je widać). W bardzo dobrych warunkach oświetleniowych to i owszem coś da się złapać i wychodzą w miarę fajne fotki.

Olek 420 będzie znacznie lepszy, a Canon 450D jeszcze bardziej.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a może:

http://optyczne.pl/1951-nowość-Olymp...uż_jutro.html

AF nie gorszy od budżetowej lustrzanki, matryca spora (72% APS-C), a w kieszeni się zmieści.

Coś już napisał

Domyślnie

Ciekawe co z ceną tego olka ep1. Jak ma być koło 3k to strasznie dużo. Zobaczymy jutro

Pełne uzależnienie

Domyślnie

jest już specyfikacja na http://43rumors.com/
    Canon G10 właśnie stracił rację bytu.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    jest już specyfikacja na http://43rumors.com/
    Tak, tak... szczególnie przy cenie ok. 1000$ za Olympusa. Dodaj jeszcze wszystkie polskie wredne dodatki do rzeczywistość (czyt. podatki/cła) to ile to będzie:-b

Mam pytanie do posiadaczy tego aparaciku. Jak sprauje sie autofocus w warunkach bojowych, czyli rodzina i małe dziecko. Widoczki, pocztówki jest czas. Chodzi mi o dziecko biegające po łące, wiewiórka w parku i tak dalej.
    To ma być aparat dla brata. Zastanawia sie nad czymś małym. 450D z kitem stwierdził, że za duże. Ewentualnie olek 420 dualkit. Może jakiś naleśnik na olka, żeby było mniejsze
    tylko g10 gabarytowo/cięzarowo to prawie 450... A ok.400g w kieszeni też robi swoje.

Brat poprostu chce coś małego, dobry focus, 80 x zum nie potrzeba, pixeli im mniej tym lepiej
    Może lx3? Ale jak ktoś lubi zbliżenia robione rękami/szkłami a nie nogami to góry może zabraknąć (60mm). Za to jasna optyka i przyzwoite (jak na kompakty) iso 400 oraz w miarę używalne iso 800, a AF do przetestowania dla brata
    Ostatnio edytowane przez Flowenol ; 16-06-2009 o 08:32
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Jeden watek do podniecania sie olkiem to malo?

Z ta cena pozamiatal wszystkie kompakty

qthed
    Guest

Domyślnie

Właśnie a ja mam problem z innej beczki szukam pierwszego aparatu (wcześniej nie miałem żadnego) jakoś zauważyłem g10 na aukcjach da się może coś taniej kupić ... choć nie wiem czy to ma sens kupować "tak drogi" aparat kiedy ja jestem totalnym amatorem ?

Coś już napisał

Domyślnie

na allegro masz w tej chwili okazję na nowe G9 w okolicy tysiąca - do tego z futerałem!

qthed
    Guest

Domyślnie

A jak sprawa wygląda z tymi paprochami ?
    Sorry za offtop

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów