Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: 450D - uszkodzony slot karty pamięci

zbigniewnycz
    Guest

Domyślnie 450D - uszkodzony slot karty pamięci

Idiotyczna sytuacja

Witam

Sprawa przedstawia sie nastepujaco

Pozyczylem moj sprzet koledze. Jednakze on popsul go w paskudny sposob,probojac wlozyc niezgodna karte pamieci(adapter bodajze jakiegos micro memory sticka)
    No i jako ze ten adapter jest wielkosci takiej jak na zdjeciu w moim poscie nizej, to utknal on w slocie nie ma mozliwosci wyjecia probowalem pensetą, ale tylko ulamalem kilka czesci, i boje sie ze moglem dodatkowo uszkodzic slot

Jest jakas mozliwosc uratowania aparatu? Chyba najprosciej rozkrecic puszke?

Znajde w Krakowie jakis sklep/komis ktory mi to naprawi?

Narazie problem jest tylko z wyjeciem,mam nadzieje ze po wyjeciu okaze sie ze ze slotem jest wszystko ok,i ze piny sa nieuszkodzone.

Zdaję sobie z tego ze sprawa jest idiotyczna,ale mam nauczkę na przyszlosc ((

Pozdrawiam
    aparat o ktory chodzi to Canon Eos 450d
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 22-02-2009 o 15:37 Powód: title edit

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbigniewnycz Zobacz posta
    No i jako ze ten adapter jest wielkosci karty CF to utknal on w stykach
    Jesli adapter jest wielkości CF to nie miał prawa tam wogóle wejść..

A co, ten Twój kolega musiał tą karte tak na chama wciskać? i wogóle nie mógł skorzystać z karty, która była w aparacie? i nie mógł wogóle sprawdzić jaki to typ karty zanim zaczął grzebać ze swoją..? Faktycznie beznadzieja..

Pozdrawiam i życzę powodzenia..
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 21-02-2009 o 23:12
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

wciskal cos wielkosci Cf'a do slotu na sd(hc) i nawet mu sie udalo- zdolniacha

puszka na serwis na jego koszt, 450d to raczej jeszcze nowka, szkoda samowolnie rozkrecac
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbigniewnycz Zobacz posta
    Witam

Sprawa przedstawia sie nastepujaco

Pozyczylem moj sprzet koledze. Jednakze on popsul go w paskudny sposob,probojac wlozyc niezgodna karte pamieci(adapter bodajze jakiegos micro memory sticka)
    No i jako ze ten adapter jest wielkosci karty CF to utknal on w stykach nie ma mozliwosci wyjecia probowalem pensetą, ale tylko ulamalem kilka czesci, i boje sie ze moglem dodatkowo uszkodzic slot

Jest jakas mozliwosc uratowania aparatu? Chyba najprosciej rozkrecic puszke?
    Znajde w Krakowie jakis sklep/komis ktory mi to naprawi?
    Narazie problem jest tylko z wyjeciem,mam nadzieje ze po wyjeciu okaze sie ze ze slotem jest wszystko ok,i ze piny sa nieuszkodzone.
    Zdaję sobie z tego ze sprawa jest idiotyczna,ale mam nauczkę na przyszlosc ((
    Pozdrawiam
    aparat o ktory chodzi to Canon Eos 450d

Zapomniales, ze auta, kobiety a tym bardziej sprzetu sie nie pozycza ? ;->
    Jak wepchnal na sile, ze az wyjac nie mozna. To napewno piny sa pogiete. I wtedy serwis i zbiorka kaski na naprawe.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czyli tylko serwis?

jaki moze byc koszt?

szczerze współczuję ((

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciej76 Zobacz posta
    wciskal cos wielkosci Cf'a do slotu na sd(hc) i nawet mu sie udalo- zdolniacha
    ...jak się popieści, to się wszystko zmieści

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Coś czuje że założyciel tematu pomylił nazewnictwo, MS jest podobnej szerokości co SD, jest jedynie trochę grubsze i stąd pewnie powód zaklinowania się.

Rozkręcanie puszki jest raczej bez sensu, tam jest od groma taśm, śrubek i innych kabli i możesz jeszcze bardziej sobie nagrabić jeśli się na tym nie znasz. Zresztą z tego co pamiętam sloty sd są i tak szczelnie obudowane perforowana blaszką, rozkręcenie body dało by Ci tylko wygodniejsze pole do wydłubywania tego adaptera.

Pęseta w dłoń i spokojnie wyciągaj po kawałku, wg mnie nie ma czego tam w środku pokrzywić, "piny" w czytnikach SD są płaskie więc po wyciągnięciu tego adaptera powinny wrócić do prawidłowej pozycji.

Btw - w razie czego koszt wymiany slotu kart na żytniej to jakieś 350zl. Sama część kosztuje w hurtowniach jakieś 2 zł, jeśli masz w rodzinie dobrego elektronika to przelutowanie czegoś takiego to banał.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 21-02-2009 o 23:27

zbigniewnycz
    Guest

Domyślnie

racja pomylilem nazewnictwo

kolega wlozyl cos takiego jak tutaj:

a nie CF

wojkij,co o tym myslisz?da sie uratowac??

i czy na zytniej zaplace 350 zl za wyciagniecie tego dziadostwa i wymiane slotu?czy tylko za wyciagniecie?

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Ty a dlaczego ty masz płacić za naprawę?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

zbigniewnycz
    Guest

Domyślnie

no juz tak uogolniam

kolega troszeczke problemy finansowe wiec jakos podzielimy koszty

ale nie wazne,blagam bez offtopicu ) poradzcie mi lepiej co z tym robic ( czy jest jakas nadzieja na uratowanie 450d bez serwisu...?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów