Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Sigma 17-70 Najładniejsze zdjęcia

Mieszany widok

martini1313
    Guest

Domyślnie Sigma 17-70 Najładniejsze zdjęcia

Cześć.
    Od niedawna jestem użytkownikiem lustrzanki Canona.
    A teraz odważyłem się pokazać kilka najładniejszych (wg. mnie oczywiście:-D)
    zdjęć z 17-70 Sigmy.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Mam nadzieję, że za jakiś czas warsztat mi się poprawi.

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Kolego wybacz, ale dałeś zdjęcia... najzwyklejsze, takie jakie się pstryka nową zabawką.

By nie robic OT poniżej prezentacja możliwości trybu macro - 70mm, to jest oko gołębia, crop prawie że 1:1, wyostrzane.

5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

martini1313
    Guest

Domyślnie

Bo i jest to moja nowa zabawka,a w chwili obecnej nie mam nic "niezwykłego".
    Dlatego też napisałem, że to na razie moje najlepsze. I cóż - może za czas jakiś będę w stanie zaprezentować coś "niezwykłego" - jak tylko zabawka nią być przestanie, a dzięki nowemu postowi i najlepszych zdjęciach użytkowników poznam możliwości szkła, które posiadam.
    Pozdrawiam

Domyślnie

No wlasnie zapodaj jak sie zachowuje np na 70mm i otwartej F, jaki ma bokeh i mozliwosci makro. Gratuluje zakupu, czyzbys zdazyl przed podwyzkami?

Dopiero zaczyna Awatar Aloes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przyłączam się do prośby r2d2, bo zanosi się na zamianę kita na to szkło właśnie.

Tomasek - dzięki za to zdjęcie, trochę mi zachwiało postanowieniem zakupu obiektywu macro...
    C EOS 40D, C EF 24-105 f/4 L IS USM, Sigma f/4.0-5.6 DG APO Macro, Sigma 10-20 f/4-5,6 EX DG HSM, C 100 f/2.8 Macro, C 50 f/1.8,C 430EX II, Velbon RUP-43, Velbon Sherpa 435R, Naneu Pro Alpha i masa drobiazgu.

Ponadto rower, plany zależne od środków, mnóstwo zapału i straszliwy brak czasu.

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

makro
    7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
    Moje fotki www.gasin.pl

Domyślnie

zastanawiam sie miedzy ta Sigma (17-70) a Sigma 24-70. Niewatpliwie zaleta te drugiej jest stale swiatlo, szeroki kat, jak tomasek mi doradzil, juz mam w Tamim 11-18, ciezki orzech...

Dopiero zaczyna Awatar Aloes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale różnica jest w lepszym wykonaniu 24-70 (EX) i w tym, że 24-70 współpracuje z pełną klatką.

BTW, tu http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...70-2-8-4-a.htm znalazłam megadługi wątek o tym obiektywie, oczywiście ze zdjęciami. Po pracy muszę mu się bliżej przyjrzeć, ale już i tak jestem niemal zdecydowana, żeby wymienić kita na to szkło.
    C EOS 40D, C EF 24-105 f/4 L IS USM, Sigma f/4.0-5.6 DG APO Macro, Sigma 10-20 f/4-5,6 EX DG HSM, C 100 f/2.8 Macro, C 50 f/1.8,C 430EX II, Velbon RUP-43, Velbon Sherpa 435R, Naneu Pro Alpha i masa drobiazgu.

Ponadto rower, plany zależne od środków, mnóstwo zapału i straszliwy brak czasu.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Piszę lekko nie na temat ale zdjęcie nr 1 i 2 jest koszmarne. Widok dziweczyny trującej się nikotyną jest lekko niesmaczny, do tego ten zielony kolor, który dodatkowo sugeruje że modelka trochę już sie papierosami przytruła

martini1313
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Piszę lekko nie na temat ale zdjęcie nr 1 i 2 jest koszmarne. Widok dziweczyny trującej się nikotyną jest lekko niesmaczny, do tego ten zielony kolor, który dodatkowo sugeruje że modelka trochę już sie papierosami przytruła
    To nie pisz. Ten wątek nie służy Twym zbędnym komentarzom, lecz sprowokowaniu innych użytkowników forum do wystawiania zdjęć wykonanych tym obiektywem.Gdyby zaś było inaczej to wstawiłbym je do wątków poddających je ocenie.A tak na marginesie - mnie zielony kolor sugeruje wygląd ścian w pomieszczeniu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów