Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Windows xp nie widzi aparatu jako dysk.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Artur79
    Miasto
    Kraków/Tarnów

Domyślnie

moze spróbuj doinstalowac SP2 do windowsa, jesli nie masz

Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP

Dopiero zaczyna Awatar emkry
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Zmień kabel, aparat - komputer. Wadliwe kable to najczęstsza przyczyna takich sytuacji, także z innymi urządzeniami.
    MK, 400D+BG-E3, C18-55 IS, C85/1.8, S18-200 OS, 430 EX II, A590 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    c://format c: ??
    To sposób lamerów...

Cytat Zamieszczone przez Artur79 Zobacz posta
    moze spróbuj doinstalowac SP2 do windowsa, jesli nie masz
    Mam nawet Sp3...

Cytat Zamieszczone przez emkry Zobacz posta
    Zmień kabel, aparat - komputer. Wadliwe kable to najczęstsza przyczyna takich sytuacji, także z innymi urządzeniami.
    5 różnych kabli, 3 gniazda usb, wszystko sprawne...

Sterowniki wia ptp i twain nie dają się instalować. Oryginalne sterowniki z oryginalnej płyty od aparatu też nie idą. Zainstalowałem cały soft z oryginalnego cd i nadal nic.

Jeśli komuś działa podłączenie EOSa (jakiegokolwiek) przez usb i widzianego jako dysk twardy proszę o kontakt na priw w celu porównania kilku plików.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evangelion69 Zobacz posta
    Jeśli komuś działa podłączenie EOSa (jakiegokolwiek) przez usb i widzianego jako dysk twardy proszę o kontakt na priw w celu porównania kilku plików.
    A wersji że się nie da nie zaakceptujesz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A wersji że się nie da nie zaakceptujesz?
    Podłączyłem aparat do mojego drugiego kompa. Na obu mam te same systemy, samodzielnie je instalowałem, kompy mają identyczne ustawienia i identyczne aplikacje. I na tym drugim widzę Canona jako dysk i mogę korzystać z EOS Utility więc jednak się DA!
    [SIGPIC][/SIGPIC]

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evangelion69 Zobacz posta
    I na tym drugim widzę Canona jako dysk
    Możesz pokazac screenshota co rozumiesz przez "widzę jako dysk" ? Bo podejrzewam problem komunikacyjny... międzyludzki, nie w komputerze.

Domyślnie

Ok. Screenshoty tylko z laptopa bo PC stacjonarny godzinę drogi dalej...
    Więc:

Na PC stacjonarnym i laptopie mam podłączony aparat kablem USB i widoczny jest on w tym miejscu. Na PC stacjonarnym EOS Utility rozpoznaje aparat.

Na stacjonarnym mam go też wyszczególnionego w polu oznaczonym znakami zapytania... Z kolei na laptopie nie ma go na tej liście. Na laptopie EOS Utility nie rozpoznaje aparatu.

Oba systemy stawiane przeze mnie tak samo, te same ustawienia, te same łatki, te same aplikacje. Na stacjonarnym bez żadnych dodatkowych sterowników wszystko działa jak trzeba, a laptop z dołączonym do aparatu oprogramowanie nie może się dogadać.

O co walczę? Chcę poznać problem i to naprawić bo chcę mieć użytek z aplikacji za które zapłaciłem razem z aparatem. Wiem że mogę się udać do technical support mikrosoftu i canona ale wątpię w ich pomoc. Problem taki jak mój też jest opisany na wielu zagranicznych forach ale nikt nie rozwiązał tego problemu.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów