Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Windows xp nie widzi aparatu jako dysk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    c://format c: ??
    To sposób lamerów...

Cytat Zamieszczone przez Artur79 Zobacz posta
    moze spróbuj doinstalowac SP2 do windowsa, jesli nie masz
    Mam nawet Sp3...

Cytat Zamieszczone przez emkry Zobacz posta
    Zmień kabel, aparat - komputer. Wadliwe kable to najczęstsza przyczyna takich sytuacji, także z innymi urządzeniami.
    5 różnych kabli, 3 gniazda usb, wszystko sprawne...

Sterowniki wia ptp i twain nie dają się instalować. Oryginalne sterowniki z oryginalnej płyty od aparatu też nie idą. Zainstalowałem cały soft z oryginalnego cd i nadal nic.

Jeśli komuś działa podłączenie EOSa (jakiegokolwiek) przez usb i widzianego jako dysk twardy proszę o kontakt na priw w celu porównania kilku plików.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evangelion69 Zobacz posta
    Jeśli komuś działa podłączenie EOSa (jakiegokolwiek) przez usb i widzianego jako dysk twardy proszę o kontakt na priw w celu porównania kilku plików.
    A wersji że się nie da nie zaakceptujesz?

Dopiero zaczyna Awatar Artur79
    Miasto
    Kraków/Tarnów

Domyślnie

mi czasem tez nie lapie za pierwszym razem, wylaczam wtedy aparat i jeszcze raz wlaczam, pomaga

Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP

debuger
    Guest

Domyślnie

Nie wiem czy nie za późno, ale powiem jak ja zrobiłem. Mam canona A710 is i aby go widzieć jako dysk używam total commandera. Prosta wtyczka i wszystko działa... Sprawdź..
    Pozdro..

Zablokowany

Domyślnie

U mnie po zainstalowaniu via driver (firewire) komp widzi 1dsII ale nie mogę wejść (EOS utulity) w camera settings - jest nieaktywne. 1d - bez problemu. Ale co ciekawe, dees po podłączeniu jest widziany przez kompa, można np. otworzyć fotki. Jakaś szajba.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 27-03-2009 o 11:57

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Ja u mnie też nie mogłem przez USB, nie ważne jakbym kombinował EOS Utility nie widział aparatu. Rozwiązaniem okazało się podłączenie przez Fire Wire. Pewnie taki urok desa II już.

Zablokowany

Domyślnie

napisałem, że firewire, usb nawet nie podpinałem. To nie ,,urok deesa'' to jakiś feler.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Przepraszam, jakoś mi umknęło. Swoją drogą w deesie jest chyba jeszcze USB 1.1. Kiedyś próbowałem przerzucać z niego tak fotki i trwało to dłuuuugo. Może dlatego zablokowali USB i zostawili tylko transfer po FW w firmowym oprogramowaniu?

Zablokowany

Domyślnie

Nie, w deesie nie jest 1,1 - jest 2.0. To jednak nijak nie tłumaczy dlaczego puszka jest widziana przez komp, ale mam odciętą opcje wejście w camera settings - przerabiał to ktoś? Spróbuję jeszcze na viście w pracy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A wersji że się nie da nie zaakceptujesz?
    Podłączyłem aparat do mojego drugiego kompa. Na obu mam te same systemy, samodzielnie je instalowałem, kompy mają identyczne ustawienia i identyczne aplikacje. I na tym drugim widzę Canona jako dysk i mogę korzystać z EOS Utility więc jednak się DA!
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów