Wyróżniłbym:
1 - szkoda tylko uciętego czółka
7 - światło trochę za mocne (gałazka/lodyżka - przepalona miejscowo)
8 - światło z lampy strasznie mocno podkreśliło paprochy na robalkach (przydało by się je trochę PopSuć)
Swietne zdjecia. Konik polny na zielonym ekstra wyszedl. Wow!
Moim zdaniem na uwagę zasługują:
1 - zgadzam się z Toffic'iem - szkoda cięcia, poza tym podciągnąłbym trochę kontrast w PS'ie
5 - trochę inaczej ułożyłbym tę muchę w kadrze, na pewno nie tak centralnie (poza tym coś zasłoniło światło - w prawym dolnym rogu jest jakiś cień)
7 - ponownie zgodzę się z Toffic'iem - trochę przepaleń na tym zdjęciu jest. Od siebie dorzucę jeszcze to, że ostrość jest przestrzelona. Wypadałoby ostrzyć na oczy.
8 - bardzo dobry moment, dobry kadr. Faktycznie można by nieco popracować nad tym zdjęciem w PS'ie.
Zdjęciom z konikami moim zdaniem czegoś brakuje.
W przypadku 6 - była szansa na bardzo dobre zdjęcie - ale nie z tej perspektywy. Warto było podejść do robala od drugiej strony, może kadrować nieco z dołu.
Takie moje wizje.![]()
A mnie się najbardziej podoba nr 8.Podobne mam:
Pozdrawiam.
Canon :-D
Witka!
Na konstruktywna opinie to raczej nie licz z mojej strony - nie siedze w makro, a jezeli uz odladam jakies makro wyczyny, to albo mnie uzekna albo nie.
Twoje fotki sa ok - masz drygi jesli zalebisz sie bardziej w makro to beda z Ciebie ludzie
Co moge Ci doradzic... jesli pogrzebiesz na forum znajdziesz DIY instrukcje jak zrobic sobie cos w rodzaju soft boxa/lampy do makro. Jeden kolega opisal to mnijwiecej na forum - powinno Ci to pomuc w zniwelowaniu niestetycznych cieni pod robalami, co wiecej fotki beda jasniejsze.
powodzenia w dalszym foceniu, ja osobiscie czekam na wiecej.
Pozdrawiam
Mam pawie takie samo jak 8- takie same owady na takim samym kwiatku i to samo robią, widać lubią chyba to robić na tych kwiatkach
A tak w ogóle to 1 mi się najbardziej podoba!
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
10.
Bardzo lada galeria. 1 jest suuperSzkoda tylko czółka! 3 i 5 trochę słabsze. Na 3 konik zlewa mi się z liściem a na 5 brakuje mi ostrości i bliższego kadru.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chryste - czułka![]()
Ostatnio edytowane przez angie ; 02-03-2009 o 21:07 Powód: Automerged Doublepost
Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
100-letni Tycjan
400D kit S10-20 C70-200 4f