Więc tak;
Obiektyw już w ŻADNYCH warunkach nie ma praktycznie siły kręcić soczewkami
Sprawa gwarancji wydaje mi się wyjaśniona,...
i tak;
- wysłałem mail`a do CSI, otrzymałem info, że konieczne są dwa dokumenty; książeczka gwar. i f-ra zakupu
- zadzwoniłem od sklepu gdzie zakupiłem, uzyskałem info, że z f-rą nie będzie problrmu, ale z duplikatem gwar. - tak, nie mają "zamienników" i że takowe wydaje, a powinien przynajmniej Canon Polska
- zadzwoniłem do Canon`a w Wawie, bardzo miła Pani konsultant, zebrała wszystkie potrzebne dane i poinformowała, że "poda" sparwę na wyższy szczebel oraz powiedziała, ze zazwyczaj o wydanie duplikatu gwar. ubiega się sprzedawca, doradziła abym oczekując na odpowiedź "z góry" równolegle zadzwonił do sklepu i powidział, aby to Oni zgłosili sprawe do Canon Poska, tak będzie szybciej i pewniej.
- ponowny telefon do sklepu interentowego i przekazałem informację, po czym usłyszałem, ze "...nie będziemy robić zamieszania" i że wyślą mi pocztą wraz z f-rą podbitą książeczkę gwar. do ktorej mam wpisać nr. seryjny i pozostałe dane.
Dziwnie trochę to wszystko przebiegło, ale najważniejsze - co powie CSI po otrzymaniu książeczki gwar. ze ręcznie wypisanym nr. serii obiektywu![]()