Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: EF 70-200 f/4 - dostała ślepoty śnieżnej? :(

Mieszany widok

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Więc tak;

Obiektyw już w ŻADNYCH warunkach nie ma praktycznie siły kręcić soczewkami

Sprawa gwarancji wydaje mi się wyjaśniona,...
    i tak;

- wysłałem mail`a do CSI, otrzymałem info, że konieczne są dwa dokumenty; książeczka gwar. i f-ra zakupu
    - zadzwoniłem od sklepu gdzie zakupiłem, uzyskałem info, że z f-rą nie będzie problrmu, ale z duplikatem gwar. - tak, nie mają "zamienników" i że takowe wydaje, a powinien przynajmniej Canon Polska
    - zadzwoniłem do Canon`a w Wawie, bardzo miła Pani konsultant, zebrała wszystkie potrzebne dane i poinformowała, że "poda" sparwę na wyższy szczebel oraz powiedziała, ze zazwyczaj o wydanie duplikatu gwar. ubiega się sprzedawca, doradziła abym oczekując na odpowiedź "z góry" równolegle zadzwonił do sklepu i powidział, aby to Oni zgłosili sprawe do Canon Poska, tak będzie szybciej i pewniej.
    - ponowny telefon do sklepu interentowego i przekazałem informację, po czym usłyszałem, ze "...nie będziemy robić zamieszania" i że wyślą mi pocztą wraz z f-rą podbitą książeczkę gwar. do ktorej mam wpisać nr. seryjny i pozostałe dane.

Dziwnie trochę to wszystko przebiegło, ale najważniejsze - co powie CSI po otrzymaniu książeczki gwar. ze ręcznie wypisanym nr. serii obiektywu
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 20-02-2009 o 15:13

Coś już napisał Awatar KrzysiekRally
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    ponowny telefon do sklepu interentowego i przekazałem informację, po czym usłyszałem, ze "...nie będziemy robić zamieszania" i że wyślą mi pocztą wraz z f-rą podbitą książeczkę gwar. do ktorej mam wpisać nr. seryjny i pozostałe dane.
    Czyli można było od ręki to załatwić, tylko im się nie chciało...a że trafili na dociekliwego to woleli nie robić sobie smrodu.
    Ot i cała historyja, że sie nie da, a jednak się da.
    www.image-sport.net moja www
    www.imagesport.digart.pl prace
    www.facebook.com/imagesportnet
    7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

daj znac co powiedzieli na zytniej - sam jestem ciekaw czy to ta sama usterka co u mnie.. dobrze, ze udalo Ci sie zalatwic wszystkie formalnosci z gwarancja - teraz bedzie juz "z gorki" :-)

ps. u mnie naprawa sprzetu trwala ok 1,5 tygodnia, lacznie z zamowieniem czesci i przesylka naprawionego szkla.. wszystko smiga az milo :-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 21-02-2009 o 10:50

Uprawnienia umieszczania postów