Pokaż wyniki od 1 do 10 z 215

Wątek: TS-E 17mm f/4L oraz TS-E 24mm f/3.5L II

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Witam
    Widziałem nie tak dawno w reklamie kalendarza na 2009r. ze zdjęciami aktorów (mężczyzn) i tam fotograf robił im zdjęcia jakimś obiektywem ts-e. poznałem po kwadratowej obuwie i śrubkach do kręcenia. Więc może jakieś zastosowanie oprócz architektury jest. Zastanawiam się tylko czy to nie było pod potrzeby reklamówki, czy robił tak naprawdę. Zdjęcia twarzy trzaskał "od spodu " kręcąc obiektywem i pstrykacąc. Może ktoś pamięta taki klip w TV i coś powie z doświadczenia.

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Witam
    Widziałem nie tak dawno w reklamie kalendarza na 2009r. ze zdjęciami aktorów (mężczyzn) i tam fotograf robił im zdjęcia jakimś obiektywem ts-e. poznałem po kwadratowej obuwie i śrubkach do kręcenia. Więc może jakieś zastosowanie oprócz architektury jest. Zastanawiam się tylko czy to nie było pod potrzeby reklamówki, czy robił tak naprawdę. Zdjęcia twarzy trzaskał "od spodu " kręcąc obiektywem i pstrykacąc. Może ktoś pamięta taki klip w TV i coś powie z doświadczenia.
    Nie tylko architektury. Korzystając z takiego obiektywu można robić cuda z głębią ostrości. Np. płaszczyzna ostrości po przekątnej.
    Dodatkowo takie obiektywy (bardziej 45 ts-e i 90 ts-e) przydają się w fotografii produktowej.

Uprawnienia umieszczania postów