Strona 43 z 43 PierwszyPierwszy ... 33414243
Pokaż wyniki od 421 do 427 z 427

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2009] - portret,akt, ślubne

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Na stronie www.warsztatyfoto.com.pl są już podane terminy spotkań na pierwszy kwartał 2010 roku powiązane z dość ciekawą promocją. Biorąc pod uwagę ceny obowiązujące na innych warsztatach chyba warto z niej skorzystać.

Co do bezpłatnego spotkania dla uczestników warsztatów w grudniu to ich termin to 21 01 2010r. Chętnych proszę o kontakt na PW.

Zapraszam!
    O mi się podobają nowości: Portret średni niski i wysoki klucz w studio oraz pierwsze własne przenośne studio- dwie lampy i modelka.
    Temat hi key i low key w ogóle dla mnie jest ciekawy, a wbrew pozorom wymaga zrozumienia, zwłaszcza że niektórzy niedoświetlone przypadkowe zdjęcia próbują wpisać w low key na przykład.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Na stronie www.warsztatyfoto.com.pl są już podane terminy spotkań na pierwszy kwartał 2010 roku powiązane z dość ciekawą promocją...

Tak się starałem dobrać tematy aby większość znalazła coś dla siebie. Czyli są tematy stare oraz zupełnie nowe. Terminy spotkań są tak podane, że nawet jak trafiłem z interesującym kogoś tematem w dzień lub nazajutrz po imieninach, urodzinach lub w dzień kiedy rozgrywają się sportowe derby lub jest jakiś inny powód, że termin jest nieodpowiedni to może dobry będzie kolejny termin. Jednocześnie wszystkie terminy objęte są atrakcyjną promocją i jak ktoś ma ochotę skorzystać z kilku spotkań w rozpiętości nawet trzech miesięcy może mieć to znacznie taniej niż zapisując się na pojedyncze spotkania.

W wyniku moich obserwacji oraz rozmów z potencjalnymi uczestnikami warsztatów oraz częścią tych, którzy wybrali się na Portret pierwsze kroki w studio postanowiłem wprowadzić temat Pierwsze kroki z lustrzanką. Spotkanie jest dla osób, które już wiedzą gdzie jest przód a gdzie tył w lustrzance a jednocześnie nie czują się na siłach aby uczestniczyć w spotkaniu Pierwsze kroki w studio. Czyli jest to spotkanie dla niezdecydowanych jako zdecydowanie pierwsze.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 20-12-2009 o 23:42
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Poniżej zdjęcia wykonane na piątkowym spotkaniu przez Macieja Czerniewskiego przy czynnym udziale uczestników. Wydaje mi się, że sprzedawcy oświetlenia studyjnego jak zobaczyli by w jaki sposób zostały one wykonane dostaliby palpitacji serca. Budżet takiego studia wynosi zapewne mniej niż koszt samego spotkania. To były bardzo interesujące warsztaty a w czasie ich trwania wykonano jedną lustrzanką aż 118 zdjęć. Uczestnicy dysponują tymi samymi RAW-ami i mam nadzieję, że w wątku pojawią się kolejne zdjęcia.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Uczestnicy dysponują tymi samymi RAW-ami i mam nadzieję, że w wątku pojawią się kolejne zdjęcia.
    Miałem nadzieję, że uda mi się wrzucić zdjęcia przez Sergiuszem, ale troszkę się spóźniłem :-o
    Jakiś czas temu zetknąłem się z fotografią reklamową przy okazji targów rękodzielnictwa, wówczas zostałem poproszony przez znajomą o wykonanie kilku zdjęć na jej stonę, niestety efekt był baaaardzo daleki od odczekiwanego. Po cyklu warsztatów fotografii studyjnej, portretowej, aktu i ślubnej postanowiłem wziąć udział w warsztatach fotografii reklamowej.
    Myślę sobie - no tak, ale żeby zacząć temat trzeba by wydac kilka tysięcy na profesjonalne oświetlenie. Jakież było moje zdziwienie, kiedy Maciek odstawił wszystkie lampy Sergiusza, a zamiast nich świecił zwykłymi lampami, które pewnie niejednemu walają się po kątach. Oto próbka moich zdjęć:

EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Chciałbym przypomnieć o dwóch spotkaniach, które odbędą się jeszcze w tym roku. To dodatkowy termin spotkań na prośbę użytkowników Forum mieszkających daleko od Warszawy

Portret pierwsze kroki w studio- 29 XII wtorek godz 17

Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio 30 XII środa godz 11

Zapraszam!

Kontakt i zapisy przez PW oraz www.warsztatyfoto.com.pl
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 27-12-2009 o 19:27

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Zapisując się do końca grudnia 2009 się na jeden poniższy termin spotkania otrzymasz 10% a na dwa wybrane tematy 20% zniżki. Decydując się na trzy lub cztery spotkania otrzymasz 25% bonifikaty. Wybierając pięć lub więcej terminów/tematów warsztatów otrzymujesz 30% zniżki. Warunkiem skorzystania z promocji jest opłacenie kosztów do końca 2009r

Chcę przypomnieć, że powyższa promocja obowiązuje tylko i wyłącznie do końca roku 2009. Wydaje mi się, że jest to dobra okazja dla osób chcących zaliczyć kilka spotkań. Terminy spotkań znajdują się na stronie www.warsztatyfoto.com.pl

Zainteresowanych proszę o kontakt na PW lub jeśli ktoś nie chce korzystać z formularza na stronie to podaję adres: sergiusz@tmf.waw.pl W wiadomości proszę podać terminy spotkań i nr telefonu co znacznie uprości procedurę zapisu.

Zapraszam!
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 29-12-2009 o 12:45

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nowy rok to w sumie dobry czas na małe podsumowanie tego, który minął. Udało się zorganizować i wprowadzić w życie zupełnie nowe tematy warsztatów takie jak Fashion czy od Packshotu do zdjęcia reklamowego. Zorganizowaliśmy plener zdjęć Ślubnych i warsztaty w kościele. Podobne spotkania planujemy na rok 2010. Jednocześnie odbyło się kilka spotkań bezpłatnych dzięki pozyskaniu sponsorów. To na takim spotkaniu można było w zasadzie bez ograniczeń wydrukować zdjęcia zrobione na wcześniejszych warsztatach.

Przedostatniego dnia roku przeprowadziłem doświadczenie warsztatowo/edukacyjne i mam nadzieję, że z nowym rokiem wprowadzę zupełnie nowy rodzaj warsztatów fotograficznych na razie tylko dla użytkowników Forum. Ale szczegóły podam już w nowym wątku warsztatów w studio na rok 2010. Jeśli ktoś ma ochotę na napisanie w tym miejscu paru słów to jest to ostatnia okazja bo znając życie niebawem wątek zostanie zamknięty.

Strona 43 z 43 PierwszyPierwszy ... 33414243

Uprawnienia umieszczania postów