A akty już za parę dni i już się nie mogę doczekać bo to jeden z moich ulubionych tematów.Tym bardziej, że nie przewiduję wielkiego tłoku i może uda mi się po zakończeniu spotkania zrobić kilka zdjęć do nowego wątku na przyszły rok.
Jako, że co i raz odpowiadam na podobne pytania dotyczące warsztatów Od packshotu do zdjęcia reklamowego to udzielę odpowiedzi na Forum. Warsztaty te są dla osób, które fotografują lub w przyszłości będą fotografowały przedmioty nazywane często też produktami. Najpopularniejszą metodą wykonywania takich zdjęć są różnego rodzaju systemy bezcieniowe, które w teorii powinny umożliwić bezproblemowe sfotografowanie różnych przedmiotów a z drugiej strony zdjęcia przy ich użyciu są w większości płaskie i mało interesujące. W trakcie spotkania będziecie mogli dowiedzieć się jak w domowych warunkach przy minimalnej ilości oświetlenia studyjnego ( lub całkiem bez niego ) takie zdjęcia wykonać aby uzyskać satysfakcjonujące efekty. Poza sztuczkami z oświetleniem niezbędna jest wiedza dotycząca samych produktów i o tym też porozmawiamy na warsztatach. Jako przykład podam fragment artykułu/ poradnika gdzie były przez Maćka teraz Lecter-a opisane podobne zagadnienia.
Na warsztaty należy zabrać ze sobą statyw.
Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio sobota 12 XII godz 11
koszt 350zł
Od packshotu do zdjęcia reklamowego- 18 XII piątek godzina 17 Warsztaty prowadzi Maciej Czerniewski http://www.artfotoprojekt.pl/ koszt 250 zł
Twój pierwszy ślub- pierwsze zlecenie. Plener. Poniedziałek 21 XII godz 17 koszt 199zł
Warsztaty poprowadzę omawiając moje zdjęcia wykonane przez ostatnich kilka lat. Omówię wszystkie zagadnienia związane z fotografowaniem ślubu. Od zdobycia pierwszego zlecenia, rozmowy z klientem, reportażem zarówno w kościele jak i USC, weselem i plenerem Dwa słowa wspomnę na temat obróbki. Spotkanie będzie miało charakter wykładu połączonego z prezentacją multimedialną. Jest to pierwsze spotkanie z cyklu, którego uwieńczeniem będą kolejne warsztaty w kościele.
Dodatkowy termin spotkania na prośbę użytkowników Forum mieszkających daleko od Warszawy
Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio 30 XII środa godz 11
Fashion 23 01 2010 sobota godz 11
Zapraszam!
Kontakt i zapisy przez PW oraz www.warsztatyfoto.com.pl