Strona 40 z 43 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 427

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2009] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A akty już za parę dni i już się nie mogę doczekać bo to jeden z moich ulubionych tematów. Tym bardziej, że nie przewiduję wielkiego tłoku i może uda mi się po zakończeniu spotkania zrobić kilka zdjęć do nowego wątku na przyszły rok.

Jako, że co i raz odpowiadam na podobne pytania dotyczące warsztatów Od packshotu do zdjęcia reklamowego to udzielę odpowiedzi na Forum. Warsztaty te są dla osób, które fotografują lub w przyszłości będą fotografowały przedmioty nazywane często też produktami. Najpopularniejszą metodą wykonywania takich zdjęć są różnego rodzaju systemy bezcieniowe, które w teorii powinny umożliwić bezproblemowe sfotografowanie różnych przedmiotów a z drugiej strony zdjęcia przy ich użyciu są w większości płaskie i mało interesujące. W trakcie spotkania będziecie mogli dowiedzieć się jak w domowych warunkach przy minimalnej ilości oświetlenia studyjnego ( lub całkiem bez niego ) takie zdjęcia wykonać aby uzyskać satysfakcjonujące efekty. Poza sztuczkami z oświetleniem niezbędna jest wiedza dotycząca samych produktów i o tym też porozmawiamy na warsztatach. Jako przykład podam fragment artykułu/ poradnika gdzie były przez Maćka teraz Lecter-a opisane podobne zagadnienia.

Na warsztaty należy zabrać ze sobą statyw.

Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio sobota 12 XII godz 11
    koszt 350zł

Od packshotu do zdjęcia reklamowego- 18 XII piątek godzina 17 Warsztaty prowadzi Maciej Czerniewski http://www.artfotoprojekt.pl/ koszt 250 zł

Twój pierwszy ślub- pierwsze zlecenie. Plener. Poniedziałek 21 XII godz 17 koszt 199zł

Warsztaty poprowadzę omawiając moje zdjęcia wykonane przez ostatnich kilka lat. Omówię wszystkie zagadnienia związane z fotografowaniem ślubu. Od zdobycia pierwszego zlecenia, rozmowy z klientem, reportażem zarówno w kościele jak i USC, weselem i plenerem Dwa słowa wspomnę na temat obróbki. Spotkanie będzie miało charakter wykładu połączonego z prezentacją multimedialną. Jest to pierwsze spotkanie z cyklu, którego uwieńczeniem będą kolejne warsztaty w kościele.

Dodatkowy termin spotkania na prośbę użytkowników Forum mieszkających daleko od Warszawy

Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio 30 XII środa godz 11

Fashion 23 01 2010 sobota godz 11

Zapraszam!

Kontakt i zapisy przez PW oraz www.warsztatyfoto.com.pl
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 09-12-2009 o 21:14
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Sergiusz a czy przewidujesz warsztaty w styczniu / lutym (akt), a może coś nowego na przykład glamour ?
    Ostatnio edytowane przez lamerok ; 11-12-2009 o 16:54

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja bym korzystał z terminów, które są podane na grudzień.:grin: Jak by się ktoś zdecydował to jest jeszcze możliwość zapisania się na jutro. W styczniu mam zarezerwowane terminy na spotkania dla zamkniętych grup. Jeden termin na styczeń jest już podany.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Chętnie bym poszedł na jakiś warsztat, ale jaki jest sens to robić z szeregiem innych osób?
    Nie ma szans ustawić modelke, porozumieć się i t.d.

Dla mnie to ma sens jak jest max 2 osoby z aparatem, najlepiej tylko jedna - bo wtedy modelka sie skupia na pozowaniu jednej osobie.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Byłem na warsztatach u sergiusza. Każdy ma okazję popracować samodzielnie z modelką.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Byłem na warsztatach u sergiusza. Każdy ma okazję popracować samodzielnie z modelką.
    Ile czasu ma jedna osoba, samodzielnie i kiedy inni nie patrza?

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Warsztaty są po to (chyba) by uczyć się w grupie. Chcsz modelkę na wyłączność to zapłać jej dniówkę i po problemie. Warsztaty trwały ponad 4 godziny. Było na nich 4 osoby. Około 30minut modelka była "moja". Inni uczestnicy niestety patrzyli.

Domyślnie

No własnie:-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ktoś wie ile kosztuje wynajęcie studia w Wa-wie na parę godzin?
    Ostatnio edytowane przez ferrari_alex ; 12-12-2009 o 18:41 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    No własnie:-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ktoś wie ile kosztuje wynajęcie studia w Wa-wie na parę godzin?
    Nie rozumiem tego całego zamieszania, skoro nie odpowiada Ci forma warsztatów, wynajmij studio, zorganizuj modelkę i wizażystkę i działaj.
    Ile kosztuje? Ja wpisałem proste wyszukanie "studio fotograficzne wynajem warszawa" i od razu kilka wyników.
    Ja byłem już na 2 warsztatach u Sergiusza i jestem zadowolony, z racji, że wcześniej nie miałem doświadczenia ze studio (działałem w zakresie: plener i reportaż) wiele wyniosłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lamerok Zobacz posta
    Nie rozumiem tego całego zamieszania, skoro nie odpowiada Ci forma warsztatów, wynajmij studio, zorganizuj modelkę i wizażystkę i działaj.
    Ile kosztuje? Ja wpisałem proste wyszukanie "studio fotograficzne wynajem warszawa" i od razu kilka wyników.
    Ja byłem już na 2 warsztatach u Sergiusza i jestem zadowolony, z racji, że wcześniej nie miałem doświadczenia ze studio (działałem w zakresie: plener i reportaż) wiele wyniosłem.
    Bylem w studio sam na sam z modelka....kumpel mnie zaprosil i bylo OK. Stad wiem, ze w grupie takie cos nie jest mozliwe.

Jedno ze zdjec: http://1x.com/photos/member/28034/27784/

Dlatego tez sie pytam o jakichs innych formach....bo golnie jest to fajne...jesli jest odpowiednia modelka i t.d.

Strona 40 z 43 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów