Pokaż wyniki od 1 do 10 z 427

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2009] - portret,akt, ślubne

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A w moim odczuciu nie baudzo. Przejrzyj wątek ze zdjęciami Venomera. Nie przypominam sobie by gdziekolwiek pisał o solidnej obróbce.
    Przyznal sie na warsztatach ze jest specem od ps'a
    oraz jak robic, co robia fotografowie by uniknac pozniej poprawiania, chociazby zagniecen ubran na zdjeciach

ciekawe to bylo spotkanie, uwagi wizazystki
    choc przyznam ze pierwszy raz robilem zdjecia w studiu i troche na za gleboka wode sie rzucilem

ale zebrane doswiadczenia na pewno wykorzystam

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie jestem wirtuozem Ps ale słuchałem co mówił Venomer. Najpierw trzeba wszystko wydzióbać więc dzióbałem stemplem może nie wszystko ale trochę a potem przy pomocy szybkiej maski zaznaczyłem obszar i zmiękczyłem oraz dodałem trochę szumu. Zdjęcie jest małe więc się tak super dokładnie nie da się tego zrobić i dlatego zostawiłem od góry niedokończone. Być może są jakieś lepsze narzędzia ale na pewno trzeba włożyć w obróbkę trochę pracy i z przysłowiowego palca za naciśnięciem jednego guzika nie da się tego zrobić. Do tego na twarz Edyty ( Dorota nie jest blondynką) dostało się światło z kontry co widać w po jasnych plamach. Istnieje ogólne przekonanie, ze przy pomocy oprogramowania można wszystko poprawić i zapewne tak jest. Trzeba jednak włożyć w to sporo pracy. Ja wolę o pół metra przestawić lampę w studio i zmierzyć światło aby mieć mniej roboty na potem.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uprawnienia umieszczania postów