Strona 29 z 43 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 427

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2009] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Podczas warsztatów Portret pierwsze kroki w studio rozmawiamy na temat oświetlenia modelki. Ale to gdzie stoi jaka lampa nie ma takiego znaczenia jak odnalezienie jej światła na twarzy modelki. Ja to nazywam widzeniem światła i w tym celu zamieszczam te cztery zdjęcia. Aby nieco przybliżyć temat. Pierwsze zdjęcie oświetlone jest światłem Prawo- Górno- Bocznym jako głównym, Lewym Bocznym jako wypełniającym oraz dwoma kontrami rozjaśniającymi włosy lekko odcinając je od tła. Oświetlenie jest ustawione proporcjonalnie tak aby otrzymać kontrast oświetlenia odpowiedni dla średniego klucza. Czyli aby szczegóły były widoczne zarówno w światłach jak i cieniach. Na prawym policzku ( operuję stronami modelki ) i po prawej stronie czoła widać jak przedostało się światło padające z kontry. To jest oczywiście błąd ale nie przyszło mi nic innego do głowy aby pokazać jak nakładają się na siebie światła. Aby unikać błędów też trzeba zobaczyć ich efekt.
    Zdjęcie jest w zasadzie bez obróbki aby dokładniej było widać działanie światła.

Bez oświetlenia głównego. Lekkie przekręcenie głowy w lewo wystarczy aby niepożądane światło z kontry na policzku całkowicie zniknęło.
    Dwie kontry oraz aby nie było czarnego placka na twarzy dostało się na nią trochę światła z kontr odbite od modyfikatora pełniącego funkcję światła wypełniającego.
    Tylko jedna kontra
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

... do legitymacji studenckiej czy paszportowe?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Do legitymacji, paszportowe musi spełniać odrębne wymagania, do legitymacji studenckiej też inne i aby było śmiesznie jest specjalne oprogramowanie dopasowujące twarz do odpowiednich zaleceń stosownych urzędów. :-D

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Hello micles!
    Rozmawiamy jakie są różnice pomiędzy ładną stroną ręki i tą drugą „ładną inaczej” mniej korzystnie wyglądającą na zdjęciu.

Omawiamy najczęściej spotykane problemy jak ten z cieniem, który przyczepił się do nosa i podpowiadamy w jaki
    Sposób najprościej się go pozbyć.:-D

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

16 10 ( piątek) godzina 17 Portret pierwsze kroki w studio- koszt 99zł
    17 10 ( sobota ) godzina 11 Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio -koszt 350zł
    Dla prenumeratorów czasopisma Lustrzanka/ członków klubu 10% zniżki

Zapraszam!

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

23 10 piątek godzina 17 Portret krok drugi.
    Głównym tematem spotkania jest rozwinięcie zagadnienia odpowiedniego kontaktu pomiędzy osobą fotografującą a fotografowaną czyli tak zwaną modelką. Jak wynika z moich obserwacji zarówno podczas prowadzenia warsztatów jak również przeglądania wątków ze zdjęciami stanowi to dla wielu nie lada problem. Odpowiem na stawiane najczęściej pytania jak zrobić aby modelka przybrała jak najbardziej naturalny wyraz twarzy lub dokładnie taki jaki chcielibyśmy uzyskać na zdjęciu. Porozmawiamy na temat czy modelka powinna mieć otwarte usta a jeśli już to w jaki sposób. Jaki wpływ na efekt końcowy jakim jest zdjęcie ma ubranie modelki i jak uniknąć podstawowych błędów z nim związanych? Lub co należy zrobić z rękami? Z tyłu? Z przodu? Palce razem czy osobno? Problemy omawiane na spotkaniu dotyczą nie tylko fotografowania w studio ale również w plenerze tak, że nabyte wiadomości, które z czasem powinny zmienić się w umiejętności można będzie wykorzystać w większości sytuacji zdjęciowych.

Zapisać się na spotkania można wysyłając info na PW lub poprzez stronę widniejącą w stopce wysyłając mejla lub dzwoniąc na podany tam telefon. Tak jakoś udało się zrobić, że wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymują też kartę uprawniającą do 5% zniżki na zakupy w firmie oferującej sprzęt oświetleniowy do studio.

koszt spotkania to 99zł

Zapraszam!

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jako, że ostatnio w modzie jest podawanie wolnych miejsc http://www.canon-board.info/showthread.php?t=53497 to i u mnie znajdzie się jeszcze jedno wolne miejsce ale tylko na sobotnie (17 10) spotkanie. Zapraszam! :-D

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W dniu 22 XI ( niedziela ) o godzinie 14 odbędą się warsztaty fotograficzne „Twój pierwszy ślub- reportaż w kościele” Miejsce spotkania to Kościół kolegiacki Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny oraz w Podziemia Kamedulskie przy ul. Dewajtis w Lesie Bielańskim w Warszawie. W czasie warsztatów każdy z uczestników będzie miał możliwość poćwiczyć fotografowanie w warunkach prawie w stu procentach zbliżonych do rzeczywistych jak podczas prawdziwego ślubu oczywiście „pod okiem” osób prowadzących warsztaty. Oczywiście nie zabraknie części teoretycznej dotyczącej samej ceremonii jak i technik fotografowania.
    Koszt spotkania to 156zł Dla posiadaczy legitymacji Klub czasopisma Lustrzanka- wstęp wolny.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W dniu 24 X w godzinach 11-18 czyli w najbliższą sobotę odbędzie się w miejscu prowadzenia warsztatów ( siedzibie redakcji) dzień otwarty. Będzie można zapoznać się z harmonogramem najbliższych spotkań warsztatowych oraz się na nie zapisać. Wiem, że jesteście już znudzeni fotografowaniem obcych ( naszych) modelek i tego dnia każdy będzie mógł sfotografować w studio własną modelkę lub modela. Wstęp wolny

Przypomnę adres: 03-435 Warszawa ul 11-go Listopada 10

Zapraszam!

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Terminy na Listopad:

Dla członków KLUBU LUSTRZANKA 10 % Zniżki więcej na www.tmf.waw.pl

Terminarz Spotkań 2009

06 11 ( piątek) godzina 17 Portret pierwsze kroki w studio koszt 99zł

07 11 ( sobota ) godzina 11 Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio koszt 350zł

14 11 ( sobota ) godzina 13 Fashion- zdjęcia mody koszt 250zł

Warsztaty Fashion poprowadzi razem ze mną ( lub odwrotnie) znany wam z Forum Venomer http://www.canon-board.info/showthread.php?t=39664

Strona 29 z 43 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów