Strona 18 z 43 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 427

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2009] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    Sergiusz czy w terminach kwietniowych nie wkradł się jakiś błąd. 3 i 4 kwiecień pisany jest jako piątek. Planuję się zapisać na portret pierwsze kroki własnie 3 kwietnia.
    Wkradł się:-D Dzięki już jest naprawiony.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Łomianki

Domyślnie

Witam,

Niestety z przyczyn niezależnych ode mnie muszę zrezygnować z dzisiejszych warsztatów, czego żałuję, bo bardzo chciałem w nich uczestniczyć.

Dlatego zwalniam miejsce nr 5 i mam nadzieję, że ktoś znajdzie się na moje miejsce, a za zamieszanie przepraszam organizatora.

Pozdrawiam

13 03 (piątek) godz 17 Portret pierwsze kroki w Studio

Lista
    1 harry99
    2 ygd
    3 optick
    4 Kargulo
    5
    6. Ha!so

Koszt 99 zł
    EOS40d + S17-35ex + S28-70ex + C70-200 f/4 L

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W zasadzie na dzień dzisiejszy według zgłoszeń i tak lista jest zamknięta ale jak by ktoś chciał zająć miejsce nr 5 to Zapraszam!

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

maver1ck - Może by tak zorganizować warsztaty w temacie high-key?
    :-D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ciekaw jestem jak się udały zdjęcia kropelek na ostatnich warsztatach?
    Zgodnie z obietnicą zamieszczam zdjęcie swoich kropelek :-)

EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kropelki OK... zatrzymane w ruchu. Ale to że skóra ma z pięć różnych odcieni to ciężko wybaczyć .

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Vitez jak byś przez pół godziny maczał rękę w lekko zimnej wodzie z mydłem to pewnie i Twoja skóra przybrała by różne odcienie i to od samego patrzenia. Brr.:-D W tym zdjęciu brakuje trochę logiki bo kto wsadza ręce do kieliszka aby zrobić parę kropelek? Powinna być z kieliszka wynajmowana pomarańcz, cytryna lub truskaweczka. Będziemy mieli szanse aby to zrobić lepiej. A tak na marginesie na warsztaty w dniu 20 i 21 03 będę miał dwa nowe softboxy i dwie nowe lampy 400Ws i pewnie jeszcze jakąś niespodziankę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Portret pierwsze kroki w Studio - naprawde swietne warsztaty, polecam wszystkim. Duża ilość swietnych i bardzo przydatnych informacji o foceniu w studio i nie tylko. A i modelka bardzo fotogeniczna

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    W tym zdjęciu brakuje trochę logiki bo kto wsadza ręce do kieliszka aby zrobić parę kropelek? Powinna być z kieliszka wynajmowana pomarańcz, cytryna lub truskaweczka.
    Sergiusz, była maleńka wisieńka, ale Dorota trzyma ją w dłoni, więc na kadrze nie jest widoczna ;-)
    A tak serio to przydałoby się zorganizować jakis kurs z korekcji "foto-szopa", bo niestety przyznaję się, że nia mam aż takich zdolności żeby poprawić w zadowalającym stopniu błędy wskazane przez Viteza (dzięki za opinię).
    Można byłoby też na tym kursie skupić się na obróbce RAW'ów, bo przyznam, że średnio mi to idzie, a zapewne nie jestem jedyny ;-)
    Biorąc pod uwagę bardzo wysoki poziom zajęć i bezkonkurencyjne ceny można byłoby liczyć na spore zainteresowanie, co o tym sądzicie?
    EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Co do nowych tematów to wydaje misie, że jest jeszcze wiele do zrobienia w temacie samej fotografii. Temat z kropelkami można by pociągnąć przez całe spotkanie. A i tak trudno by go było wyczerpać. Nadarza się okazja bo w tym tygodniu są dwa spotkania w temacie Akt. Ja tam jestem zdania, że im lepiej zrobione zdjęcie tym mniej wymaga potem obróbki lub już je robiąc należy przewidywać jego obróbkę. Warsztaty z PS to zadawanie „prac domowych” i ich weryfikacja. W jakimś zakresie musiałoby się odbyć ileś spotkań a co za tym idzie pewnie i koszt nie byłby znowu taki konkurencyjny. Dlatego proponuję pozostać przy fotografii w studio.

Akt w studio 21 03 sobota godzina 13
    Modelka: Ania http://www.sobolewska.iportfolio.pl/
    Lista:

1. Kargulo
    2. DonAlberto
    3. atrix
    4. Maver1ck
    5. bartek014

20 03 w piątek Akt w studio są jeszcze wolne miejsca
    Lista

Zapraszam!

Strona 18 z 43 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów