Pokaż wyniki od 1 do 10 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Tak właśnie było ustawione. Zresztą dość długo z tym walczyłem na wszelkie możliwe sposoby. Próbowaliście wyzwalać 580EX (nie mk2)? Może jest jakiś problem ze starszymi lampami, choć znajdują się na liście wspieranego sprzętu.
    raczej nie ma, ja mam jedną 580EX i jedną 580exII i z obydwoma działa tak samo..

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Cóż, usterka. Zdarza się. Ale po tym właśnie poznamy support, jak się z nią upora. Prawdopodobnie przesyłka dotarła do nich w piątek. Jak coś się zmieni, dam znać. Dobrze wiedzieć, jak działa serwis urządzeń, które bądź, co bądź, tanie nie są.
    dokładnie... sam jestem ciekaw co było powodem.. kupowałeś w polsce? i odsyłałeś do sprzedawcy czy dystrybutora polskiego (millroy.pl)?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    dokładnie... sam jestem ciekaw co było powodem.. kupowałeś w polsce? i odsyłałeś do sprzedawcy czy dystrybutora polskiego (millroy.pl)?
    Tak, kupowałem z rodzimej dystrybucji i odesłałem do Millroya.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Podpowiedzcie mi jedną rzecz czy mając 4 TT5 mogę złożyć następujący zestaw o następującej funkcjonalności:
    30d i 40d oraz 2x 580ExII.
    Chciałbym najpierw cykać fotkę 30d a zaraz później 40d. Chciałbym aby oba zdjęcia były robione niemal jedno po drugim.

Jest to możliwe aby oba aparaty wyzwalały te same lampy? Można oba tak to ustawić aby oba aparaty nadawały na tym samym kanale i sobie nawzajem nie przeszkadzały?

Jak szybko 580ExII może wykonać ponowny błysk? Zakładam że będzie to tylko błysk pomocniczy więc nie będzie to waliło na 100%

Odległość między aparatami a lampami przewiduję na poziomie 5-7 metrów.

Przy okazji powiedzcie mi jak najprościej zamontować lampe z softboxem na statywie? Co byście tutaj polecili - jaki statyw, jakie mocowanie, jaki softbox.

Pozdrawiam
    YacentY
    Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
    www.agrofoto.pl

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacenty Zobacz posta
    Podpowiedzcie mi jedną rzecz czy mając 4 TT5 mogę złożyć następujący zestaw o następującej funkcjonalności:
    30d i 40d oraz 2x 580ExII.
    Chciałbym najpierw cykać fotkę 30d a zaraz później 40d. Chciałbym aby oba zdjęcia były robione niemal jedno po drugim.

Jest to możliwe aby oba aparaty wyzwalały te same lampy? Można oba tak to ustawić aby oba aparaty nadawały na tym samym kanale i sobie nawzajem nie przeszkadzały?
    Mozna. A nie bedzie ci lepiej do tych zdjec 3D (jesli nie pomylilem osob) zrobic tak ze ustawiasz parametry tak zeby naswietlac klatke powiedzmy 3sek i nie lapac swiatla zastanego, i w czasie tych 3 sekund recznie odpalasz lampy?
    Bedziesz mial dokladnie ten sam momet zlapany na obu aparatach.
    Poza tym do takich zdjec "jedno po drugim" lepiej bylo by jednak ustawic lampy w tryb M, zeby oba zdjecia byly identycznie naswietlone, a nie zdawac sie na automatyke.
    A do tego nie potrzebujesz wyzwalaczy po 1500zeta za sztuke, tylko wystarcza tanie chinczyki. Ewentualnie kabel TTL. No chyba ze chcesz takie blyski z 2 aparatow robic w plenerze.

Jak szybko 580ExII może wykonać ponowny błysk? Zakładam że będzie to tylko błysk pomocniczy więc nie będzie to waliło na 100%
    To zalezy od mocy na jaka jest ustawiona. Do pelnej mocy laduje sie jakies 4 sek.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tutaj 3d będzie robione jednym strzałem wykorzystując obiektyw 3d, a drugi aparat będzie robił tradycyjne zdjęcie, powiedzmy ze 30d będzie robił klasykę a 40d fotkę 3d