Strona 22 z 60 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obywatelgc Zobacz posta
    Może głupie pytanie , ale potrzeba mi kilka konkretnych odpowiedzi,
    co kupić ?
    3x TT5
    czy
    2x TT5 i 1x TT1

który zestaw polecacie i dla czego ?
    z góry dziękuje
    Pozdrawiam
    Moim zdaniem nie ma sensu kupować 3 flexsów, chyba, że ktoś planuje kupić w późniejszym czasie bardziej zaawansowany sterownik i dodatkową lampę. Flex jest większy i mniej poręczny dlatego lepiej jest kupić mini, mimo, że różnica w cenie niewielka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    fotocoto , podobnie jak Ty jestem zadowolony z zakupu kompleciku nowych wizardów. narazie kupiłem flex + mini. przymierzam sie do zakupu drugiego flexa. i tu pytanie. Rozumiem że pracujesz w ettl /po to te flexy sie kupuje/ czyli jak rozumiem obie lampki postawione na flexy jadą na tej samej mocy błysku bo poki nie ma w sprzedazy zonecontrollera to nie masz możliwości kontroli balansu mocy pomiędzy lampami?
    no chyba że z trzeciej zapiętej na mini sterujesz balansem stref. czy dobrze kumam?
    Szczerze powiedziawszy nie wiem czy moc błysku jest ta sama, ustawienie lamp nawet daleko od siebie daje poprawna ekspozycję, musiał bym zrobić jakieś szczegółowe testy. Póki co lampy spisują się dobrze w połączeniu z tym urządzeniem, na tyle dobrze, że nie musiałem nic korygować polegając na automatyce całego zestawu. Jakoś nie czułem potrzeby by badać zachowanie lamp w sytuacji gdy dostaję od nich to czego potrzebuje. Jeszcze jedno, do palników używam takich sferycznych dyfuzorów co daje czasami świetne efekty, jedynie jak mam na jedna lampę zapięty a na drugą nie to ta z dyfuzorem wydaje się lekko niedoświetlać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    1. czy robiac korekcje blysku w body przy podpietym tylko mimiTT1 uwzgledni to?
    Na to pytanie tylko jestem w stanie odpowiedzieć, tak, uwzględnia. Lampa zachowuje się tak, jak by była zapięta na body.
    Ostatnio edytowane przez fotocoto ; 12-10-2009 o 09:18 Powód: Automerged Doublepost
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

dotarły dzisiaj.. fajna zabawa..
    ale oczywiście mam małe pytanko - czy z 5d2 i tt1 na body i tt5 na 580II działa wam sterowanie lampą z poziomu body (w sensie CFy itp a nie tylko +/-)? bo chyba powinno (przynajmniej tak mi się wydaje) a body lampy nie widzi..
    aha - i przy dwóch lampach na tt5 i tt1 na aparacie korekcja kółkiem na lampie nie działa, działa +/- z body
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    dotarły dzisiaj.. fajna zabawa..
    ale oczywiście mam małe pytanko - czy z 5d2 i tt1 na body i tt5 na 580II działa wam sterowanie lampą z poziomu body (w sensie CFy itp a nie tylko +/-)? bo chyba powinno (przynajmniej tak mi się wydaje) a body lampy nie widzi..
    Tak na logikę - kompensację wymusza body, ale przy CF-ach, chyba lampa musi potwiedzić ustawienie...
    A TT1, to przecież tylko nadajnik...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Tak na logikę - kompensację wymusza body, ale przy CF-ach, chyba lampa musi potwiedzić ustawienie...
    A TT1, to przecież tylko nadajnik...
    na dwóch tt5 też nie działa.. ale w zasadzie chodzi mi o takie coś że jak mam 2 lampy to żeby na 1szej mieć np 0 a na 2giej -1 żeby jedną lekko słabiej zaświecić
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 12-10-2009 o 22:02

Uzależniony

Domyślnie

poki co to taką korektę mozna robić chyba tylko za pomocą dodatkowej lampy. no w każdym razie tak wywnioskowałem po przejrzeniu stronkki wizarda. zesztą chyba włąsnie po to skonstruowali ten zonecontroller żeby łatwo i szybko wprowadzać korekty dla poszczególnych grup lamp

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a czy jak się wyłączy nadajnik to lampa będąca na nim też nie będzie błyskała, mimo że jest włączona?
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    a czy jak się wyłączy nadajnik to lampa będąca na nim też nie będzie błyskała, mimo że jest włączona?
    nie, nie błyska

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no i jest to wada, która przelewa czarę goryczy. no ale na pocieszenie kupię 100LIS.

fotografia biznesowa

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    no i jest to wada, która przelewa czarę goryczy. no ale na pocieszenie kupię 100LIS.
    ale czemu to wada? przecież nie problem przełączyć nadajnik na C2 i wtedy lamp z C1 nie będzie odpalać.. C1 i C2 to dwie różnie konfiguracje ale w sensie różnych kanałów a nie grup lamp

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

chyba najlepiej będzie jak pożyczę od kogoś te PW i sobie w godzinę przetestuję to co mnie interesuje. albo zadzwonię do Ciebie arturs

fotografia biznesowa

Strona 22 z 60 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów