Pokaż wyniki od 1 do 10 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Mam pytanie do posiadaczy PW TT1 i transmitera ST-e2 - czy w założonym na ST-e2 Mini TT1 działa wspomaganie AF?
    Bo zastanawiam się czy czekać na zonecontrolera czy transmiter kupić ? jak będzie działać wspomaganie to można pomyśleć nad st-e2 ale jak nie to poczekam jeszcze
    Inormacja z instrukcji oficjalnej (wersja firmware 4.250)

bug fixes:
    ST-E2 AF-Assist now works on a 5D, 50D or 40D, and other cameras. Previously the AF-Assist light would not turn on.
    This has been corrected.
    więc działać musi, mnie osobiscie wspomaganie nie specjalnie jest potrzebne bo jak moglo by sie przydac to i tak robie na servo, ale ST-E2 ma wielka wade ktora skresla go na starcie, nie mozna lamp przelaczyc w manual, trzeba dzialac tylko w E-TTL
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez orlen.ownlog.com Zobacz posta
    pytanko do uzytkowników mini tt1, czy ktos ma doswiadczenia w odpalaniu starych PW plusII nowym nadajnikiem minit tt1 ?
    doszły mnie słuchy od kilku znajomych, że udaje im sie z takim zestawem (mini tt1 odpala PW plusII) podniesc sync speed do 1/500 a nawet 1/1000 na manualnych lampach.
    mi osobiscie udaje sie odpalac przy 1/500 na 5d ale lamelka zajmuje okolo 1/3 kadru.
    tu sprawa wyglada tak ze PW w TT1 i TT5 ma swoj system, ktory nazwali HyperSync, pozwala on podniesc tryb synchronizacji z wszystkimi body do czasu 1/500s (z 5D do 1/400s), mimo ze body na oficjalnie 1/250s, czy to zadziala z Plus II nie wiem, chyba trzeba samemu sprawdzic
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ten wycinek w instukcji wyjasnia ze to powinno dzialac:

Normally, the MiniTT1 or FlexTT5 uses HyperSync from 1/250 - 1/500, then switches to HSS at 1/640. When HSS/FP is
    automatically engaged in this fashion, Standard Channel triggers are disabled at 1/640 and higher shutter speeds.
    When using this feature, HSS/FP is never engaged and Standard Channel triggers are used throughout the entire range of
    shutter speeds by using HyperSync per this table:
    1/200 and slower HyperSync not used
    1/250 through 1/350 Auto-calculated HyperSync offset used
    1/400 through 1/8000 Full HyperSync offset used
    4
    info@pocketwizard.com
    This allows you to have a remote manual flash trigger at any shutter speed and control trigger timing using the HyperSync
    Offset. This works with the FlexTT5 as a receiver, or any other PocketWizard receiver including the Plus, MultiMAX, and
    flashes with PocketWizard radios built-in.
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 06-04-2010 o 19:31 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów