Pokaż wyniki od 1 do 10 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obywatelgc Zobacz posta
    Może głupie pytanie , ale potrzeba mi kilka konkretnych odpowiedzi,
    co kupić ?
    3x TT5
    czy
    2x TT5 i 1x TT1

który zestaw polecacie i dla czego ?
    z góry dziękuje
    Pozdrawiam
    Moim zdaniem nie ma sensu kupować 3 flexsów, chyba, że ktoś planuje kupić w późniejszym czasie bardziej zaawansowany sterownik i dodatkową lampę. Flex jest większy i mniej poręczny dlatego lepiej jest kupić mini, mimo, że różnica w cenie niewielka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    fotocoto , podobnie jak Ty jestem zadowolony z zakupu kompleciku nowych wizardów. narazie kupiłem flex + mini. przymierzam sie do zakupu drugiego flexa. i tu pytanie. Rozumiem że pracujesz w ettl /po to te flexy sie kupuje/ czyli jak rozumiem obie lampki postawione na flexy jadą na tej samej mocy błysku bo poki nie ma w sprzedazy zonecontrollera to nie masz możliwości kontroli balansu mocy pomiędzy lampami?
    no chyba że z trzeciej zapiętej na mini sterujesz balansem stref. czy dobrze kumam?
    Szczerze powiedziawszy nie wiem czy moc błysku jest ta sama, ustawienie lamp nawet daleko od siebie daje poprawna ekspozycję, musiał bym zrobić jakieś szczegółowe testy. Póki co lampy spisują się dobrze w połączeniu z tym urządzeniem, na tyle dobrze, że nie musiałem nic korygować polegając na automatyce całego zestawu. Jakoś nie czułem potrzeby by badać zachowanie lamp w sytuacji gdy dostaję od nich to czego potrzebuje. Jeszcze jedno, do palników używam takich sferycznych dyfuzorów co daje czasami świetne efekty, jedynie jak mam na jedna lampę zapięty a na drugą nie to ta z dyfuzorem wydaje się lekko niedoświetlać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    1. czy robiac korekcje blysku w body przy podpietym tylko mimiTT1 uwzgledni to?
    Na to pytanie tylko jestem w stanie odpowiedzieć, tak, uwzględnia. Lampa zachowuje się tak, jak by była zapięta na body.
    Ostatnio edytowane przez fotocoto ; 12-10-2009 o 09:18 Powód: Automerged Doublepost
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Uprawnienia umieszczania postów