Strona 23 z 60 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    chyba najlepiej będzie jak pożyczę od kogoś te PW i sobie w godzinę przetestuję to co mnie interesuje. albo zadzwonię do Ciebie arturs
    no spoko, dzwoń.. a z Rzeszowa to chyba Trampek jest a on ma..
    ja od dzisiaj się bawię więc jeszcze nie testowałem w boju
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    aha - i przy dwóch lampach na tt5 i tt1 na aparacie korekcja kółkiem na lampie nie działa, działa +/- z body
    tzn? masz dwie lampy na dwoch TT5 i korekcja z body nie dziala?

mnie caly czas interesuje jak jeden TT5 wspolpracuje z dwoma lampami na podwojnym kablu (wiem, że teoretycznie powinno działać ale interesuje mnie praktyka, np czy działa korekcja błysku) gdyż chcę mieć dwie (a może i później trzy) 580EX na stratywie dla poprawy mocy, a kupowanie paru TT5 nie miesci sie w moim budzecie

na dwóch tt5 też nie działa.. ale w zasadzie chodzi mi o takie coś że jak mam 2 lampy to żeby na 1szej mieć np 0 a na 2giej -1 żeby jedną lekko słabiej zaświecić
    albo zakladasz trzecia lampe na nadajnik i masz pelna kontrole albo odsuwasz jedna lampe z TT5 dalej od obiektu, bo obie lampy na 100% blyskaja taka sama moca i w tym samym momencie ETTL odcina blysk z obudwu, albo czekasz na zonecontroler, ktory wyglada jak urzadzenie z XIX wieku
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    tzn? masz dwie lampy na dwoch TT5 i korekcja z body nie dziala?
    Mam tt1 na body 5d2, TT5 z 580exI i tt5 z 580exII
    wiadomo że 580exI nie da się sterować więc wyłączam zestaw
    ewentualnie zamieniam tt1 na body na tt5 z nieużywanej lampy -
    i z body działa tylko korekcja podstawowa czyli ta z przycisku i kółka +/- 2EV
    nie działa sterowanie CFami itp.

jak ustawiam 2 lampy plus body to działa też korekcja "podstawowa" +/- 2EV i nie działa też korekta wprowadzona na lampie - czyli jak na jednej ustawię kółkiem -3Ev a na drugiej +3Ev to i tak błysną tak samo

mnie caly czas interesuje jak jeden TT5 wspolpracuje z dwoma lampami na podwojnym kablu (wiem, że teoretycznie powinno działać ale interesuje mnie praktyka, np czy działa korekcja błysku) gdyż chcę mieć dwie (a może i później trzy) 580EX na stratywie dla poprawy mocy, a kupowanie paru TT5 nie miesci sie w moim budzecie
    podrzuć mi kabel to sprawdzę

albo zakladasz trzecia lampe na nadajnik i masz pelna kontrole albo odsuwasz jedna lampe z TT5 dalej od obiektu, bo obie lampy na 100% blyskaja taka sama moca i w tym samym momencie ETTL odcina blysk z obudwu, albo czekasz na zonecontroler, ktory wyglada jak urzadzenie z XIX wieku
    czasem odsuwanie nie wchodzi w grę z wiadomych powodów (ściana, przepaść itp. atrakcję), 3ciej lampy nie mam na razie więc trzeba na zoncontrolera czekać.. co do wyglądu to nie wiem czy taki najgorszy - tu akurat im prosciej tym lepiej bo tu trzeba szybko działać a nie zagłębiać się w jakieś menu..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kaliningrad

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gran2 Zobacz posta
    Ale że tak zapytam - o so chodzi?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ale że tak zapytam - o so chodzi?
    że też mają?

Już, już, już miałem sobie zamówić 2xTT5 i TT1, po czym zastanawiam się co właściwie dostaję za prawie 3 tyś zł.

Funkcjonalność odpalania 2 lamp przez radio, wow.
    Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego Canon tkwi z tym IR ciągle w XIX stuleciu i oddaje torcik jakimś "czarodziejom"?

Podreptam sobie właściwie jeszcze do moich chińcyków i poustawiam toto manualnie...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Miasto
    Gdzieś w lesie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dotarły dzisiaj.. fajna zabawa..
    ale oczywiście mam małe pytanko - czy z 5d2 i tt1 na body i tt5 na 580II działa wam sterowanie lampą z poziomu body (w sensie CFy itp a nie tylko +/-)? bo chyba powinno (przynajmniej tak mi się wydaje) a body lampy nie widzi..
    aha - i przy dwóch lampach na tt5 i tt1 na aparacie korekcja kółkiem na lampie nie działa, działa +/- z body
    Do mnie też właśnie dotarły nowe PW, od godziny z nimi walczę, mam taki sam zestaw czyli 5d2 i tt1 na body i tt5 z 580II, co jesteś w stanie zmienić w ustawieniach lampy z poziomu body? U mnie większość opcji jest nieaktywna, (poza korektą ekspozycji dla błysku) Wiadomo, na CFy nie liczyłem, ale liczyłem na wszytko co co można było zmienić w 580II mając ją zapiętą na 5d2

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Panowie - na pocketwizard.com są przecież dostępne instrukcje zarówno do Flexów, jak i Mini (http://www.pocketwizard.com/support/manual/)
    Nie trzeba kupować w ciemno, można sprawdzić w każdej chwili co potrafi Mini/Flex, a czego nie potrafi...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Korzystam z 2 x TT5 + 580exII od początku września. Działa dobrze, nie mam problemów. Przeprowadziłem test zasięgu. Cały dostępny na http://www.dg.art.pl/test_pocket_wizard_tt5/

http://www.dg.art.pl/wp-content/uplo...IMG_4892_2.jpg

Pełen test: Pocket Wizard TT5
    "Nieostrość" to CECHA obrazu a nie wada! :grin:
    Fotografia blog

Strona 23 z 60 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów