Pokaż wyniki od 531 do 540 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dziwna sprawa, pierwszy raz slysze o niedzialajacym sprzecie PW, na pewno wszystko dobrze miales ustawione? glownie chodzi o lampy, ktore na odbriornikach nie moga byc w trybie slave, musza byc w normalnym trybie E-TTL
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    W sumie nie wiem dlaczego u ciebie tak to wygląda - u mnie nie ma takiego problemu, a nawet jest lepiej bo z grupami nie ma żadnego przepału i nic nie trzeba korygować..
    opisze dokladnie jak to u mnie wyglada, bo jesli u Ciebie i innych jest inaczej to znaczy ze mam zwalone oba AC3, co wydaje sie troche niemozliwe:

1. na body TT1 bez AC3, dwie lampy ponizej kadru obie skierowane w monitor, korekcja w body i na lampach 0,

2. założyłem na TT1 AC3, obie lampy są w grupie A, korekcja wszedzie w tym na AC3 to 0, jak widac błysk jest identyczny, wiec niby wszystko ok...

3. tu ustawienia identyczne jak powyzej ale jedna z lamp przelaczylem na grupe B, no i wlasnie mamy przeswietlenie... jeśli zamiast AC3 uzyjemy 580EX, ktory zalozymy na TT1 to przeswietlenia nie ma, slila blysku jest identyczna jak w punktach 1 i 2,

4. tu ustawienia sa identyczne jak w punkcie 3 z tym ze na obie grupy A i B przez AC3 zrobilem korekcje blysku -1EV

jak widac przy korekcji -1EV sila blysku jest identyczna jak w punktach 1 i 2, stad wniosek ze przy dwoch grupach mamy przeswietlenie 1EV, wyglada to tak jakby kazda kolejna grupa byla ignorowana i lampy blyskaly sila taka jakby blyskala tylko jedna grupa, [rzez cp blysk sie sumuje i jest 1EV wiecej przy dwoch grupach i 1,5EV wiecej przy 3 grupach,

Artur, jesli u Ciebie jest inaczej to juz sam nie wiem...
    Jak wczesniej pisalem takie ustawienie moze miec sesn i moze to byc specjalnie zrobione przez PW, tylko bylo by to troche dziwne bo przy zalozonych jako sterownik zamiast AC3, lampie 580EX lub ST-E2 bedziemy miec inna sile blysku
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 29-08-2010 o 03:02 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów