Strona 54 z 55 PierwszyPierwszy ... 44452535455 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Mieszany widok

Domyślnie Odp: eTTL + Pocket Wizard

ciekawe. kontrola mocy? Tzn sterowanie mocą lamp z poziomu światłomierza?
    lampy pracujące w ControlTL - jakie to sa konkretnie lampy (jakie znasz modele?)
    światłomierz tu zdaje się jest najmniejszym problemem, kłopot by mieć lampy pracujące w tym systemie. Jak sądzę, bo nie znam tematu, a chetnie się czegoś dowiem.
    mam nadzieję, że mówisz o pracy z lampami studyjnymi, bo jesli z systemowymi to ... żadna specjalna atrakcja, mozna nimi sterować "od zawsze". To byłby tylko kolejny sposób.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 07-10-2012 o 13:06
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Początki nałogu

Po pierwsze kompatybilne z PW lampy systemowe - w linku tylko canon.

Co do lamp studyjnych to:
    - wybrane modele Elinchrom podłączone przez PowerST4 (lista kompatybilnych)
    - lampa Einstein 640 przez PowerMC2
    - większość lamp Paul C. Buff (White Lightning, AlienBees i power packi Zeus) przez TT5 + AC9 (lista kompatybilnych)

Więcej informacji tutaj: PocketWizardŽ - AC9 AlienBees Adapter & PowerST4 Receiver for Elinchrom

Lampami studyjnymi też od dawna można sterować za pomocą AC3. Nowość polega na tym, że mamy to wszystko w światłomierzu - nie trzeba biegać do aparatu czy lamp. No może nie wszystko bo ac3 ma więcej możliwości, ale trudno mierzyć światło pracujące w innym trybie niż manual :-)
    6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    .Lampami studyjnymi też od dawna można sterować za pomocą AC3..
    Lampami studyjnymi - piszesz tak, jakby wszystkimi. Tymczasem dotyczy to kilku modeli i to firmy której nie chcę (Paul Buff już w ogóle pomijam). Systemowymi dawało się sterować już dawniej.
    Byłem ciekaw jaki producent dał zintegrować swoje lampy (studyjne) z PW tak, by dało się aż sterowac ich mocą. Teraz wiem - Elinchrom no i jeszcze z tego co kojarze to Bowens dawał się odpalić (nie sterować) gdy ma wbudowany moduł odbiornika PW.
    Szkoda, że inni producenci masowo nie chca wprowadzac tej funkcjonalności (Profoto, Bowens, Bron, Hensel itd itd)
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Lampami studyjnymi - piszesz tak, jakby wszystkimi.
    Wybacz za skrót myślowy. Oczywiście, że nie wszystkimi. Za pomocą PW tylko wymienionymi wyżej.
    6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Uzależniony Awatar Max_im

Dostępne jest nowe firmware dla urządzeń MiniTT1 i FlexTT5 w wersji przeznaczonej dla sprzętu firmy Canon. Dodano kompatybilność z lustrzanką EOS 5D Mark III. Do tej pory było to firmware beta. Ciekawe czy da się zauważyć zmiany?

CM-N3-ACC za 60 PLN

Postanowiłem zrobić sobie kabel do sterowania zdalnego moim 5d mark III przez MiniTT1/FlexTT5/
    Kupiłem RS-80N3 używany obciąłem kabelek z wtyczką dzięki czemu mam b. elastyczny kabel i wtyk N3
    Kupiłem wtyk mini jack dobrej jakości i polutowałem
    Po odcięciu kabla i zdjęciu izolacji z przewodów można poeksperymentować z aparatem i zwierać przewody do masy w ten sposób można upewnić się który przewód do czego służy. Niczym nie ryzykujemy bo wszystkie przewody w RS-80N3 przy pełnym wciśnięciu są zwierane.
    Efekt finalny wygląda tak

Ostatnio edytowane przez Max_im ; 31-12-2012 o 19:20

obrazek

--- Kolejny post ---

a tutaj połączenia

wszystko działa wyśmienicie

Witam, mam takie pytanie, czy w trybie manualnym jest możliwość zmiany mocy lamp z poziomu menu aparatu? (5dmkiii)

Cytat Zamieszczone przez grander Zobacz posta
    Witam, mam takie pytanie, czy w trybie manualnym jest możliwość zmiany mocy lamp z poziomu menu aparatu? (5dmkiii)
    W trybie TTL możesz regulować moc lamy tak jak by była na aparacie +/- 3 EV, jeżeli chcesz regulować moc lampy w trybie menualnym to tylko z AC3 przez menu aparatu nie ma takiej możliwości.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

pojawił się nowy soft do PW i wreszcie mogę używać ich ze swoim wspaniałym 1Dx-em. Tylko, że niestety suprise - nie działa sterowanie lampa z menu aparatu, gdy w komunikacji są PW (2xTT5). Czy ktoś wie jak skonfigurować te urządzenia, aby pełna komunikacja do lampy szła przez wireless (tak jakby lampa była bezpośrednio na sankach aparatu) ??? Aha, lampa to 580EXII i założona bezpośednio na aparat działa poprawnie.
    Help please!
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Strona 54 z 55 PierwszyPierwszy ... 44452535455 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów