Strona 38 z 60 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Pre-Flash Boost provides enhanced E-TTL performance when using flash diffusers, doing bounce flash, or at ranges just beyond the normal E-TTL capabilities. By increasing the pre-flash power, PocketWizard has offset the loss of light in these challenging E-TTL situations. \\

o co tu chodzi.. ja uzywam do jednej lampy lastolite ezybox.. czy tu w tym przypadku cos sie zmienia.. jakis mocniejszy blysk przy pomiarze TTL??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    Pre-Flash Boost provides enhanced E-TTL performance when using flash diffusers, doing bounce flash, or at ranges just beyond the normal E-TTL capabilities. By increasing the pre-flash power, PocketWizard has offset the loss of light in these challenging E-TTL situations. \\

o co tu chodzi.. ja uzywam do jednej lampy lastolite ezybox.. czy tu w tym przypadku cos sie zmienia.. jakis mocniejszy blysk przy pomiarze TTL??
    tak, tak to ma dzialac, opcje trzeba ta wlaczyc w sofcie

przedblysk pomiarowy jest dwa razy mocniejszy niz normalnie, wiec w sloncu czy przy uzywaniu wiekszych softboxow aparat latwiej go zobaczy i obliczy latwiej potrzebna moc do wlasciwego blysku
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

a gdzie to ustawic...czyli rozumiem ze przykladowo jak uzywam na kontre parasolki a na doswietlenie ezyboxa to tu i tu warto to ustawic..

pzdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    a gdzie to ustawic...czyli rozumiem ze przykladowo jak uzywam na kontre parasolki a na doswietlenie ezyboxa to tu i tu warto to ustawic..

pzdr
    jesli juz mamy tego uzywac to sens to bedzie mialo raczej tylko wtedy kiedy na wszystkich lampach bedzie to wlaczone

na ile ta opcje bedzie dzialac, to trudno powiedziec, w skrajnych sytulacjach moze sie przydac, bo jak body nie widzi przedblysku to wali lampami pelna moca

wlaczasz to w nowym sofcie w zakladce "Flash" ostatnie pozycje na dole, dajesz wszedzie "force"
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony

Domyślnie

ciemno teraz sie szybko robi i stad pytanie. czy da sie na flexach włączyć wspomaganie AF?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    ciemno teraz sie szybko robi i stad pytanie. czy da sie na flexach włączyć wspomaganie AF?
    nie, ale bylo by to zupelnie nieuzywalne,

dziala za to blysk modelujacy, i jak jest ciemno, mozna ostrzyc podczas tego blyskania, dziala jak wspomaganie AF wbudowanej lampy ;-)

oczywiscie zbyt czesto tego uzywac nie mozna, szkoda lampy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ale.. zerknijcie na to:
    http://www.youtube.com/watch?v=ftXxO...eature=related
    gość ma 2 lampy na tt5 a na aparacie nie ma sterownika ani lampy.. widać że są mniej więcej tyle samo od modelki ale nie na pewno..
    Na aparacie ma TT1, zresztą nawet o tym mówi na początku.

A wracając do Twojego pytania - wydaje mi się, że lampy błyskają z identyczną mocą i nie ma możliwości takiego ustawienia w ETTL, aby jedna błyskała mocniej a druga słabiej, tzn. jeśli robię korekty w aparacie to te korekty wpływają na obie lampy jednakowo ... ale mogę się mylić, ponieważ testy zacząłem niedawno i jeszcze do końca nie rozgryzłem wszystkiego
    Ostatnio edytowane przez rediconn ; 31-12-2009 o 00:02
    Finally I've found that I belong here

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Czy flex TT5 mieści się na uchwycie softboxów reporterskich ? Stopka do mocowania jest dość krótka a TT5 nie jest mały. Jeśli ktoś uzytkuje taki zestaw może wstawiłby foto jak to wygląda zmontowane

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja uzywam ezyboxa i trzeba zrobic tak zeby lampa byla przekrecona o 90 stopni wtedy tez tt5 jest odwrocony bokiem (krotsza strona od stoplki jest przysunieta wtedy jest oki..) moge wyslac zdjecie na priv jak cos ale to po pracy..pzdr...

dzie bede przerabial beauty disha na uchwyt ezyboxa to pochwale sie jak to wyglada.. ogolnie w plenerze pockety rzadza...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

no i stało się dość szybko, trzeci raz w plenerze i już połamana stopka Flexa, tandeta straszna

coz, bede kleil zeby jakos sie trzymalo chociaz ale niedosty pozostaje, zdecydowanie wolalbym aby polamal mi sie uchwyt niz Flex

Strona 38 z 60 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów