Od dwoch dni probuje sparowac ze soba dwa flexy i juz mi rece opadaja
Czy ktos z Was mial z tymi jakies problemy czy moze problem tkwi we mnie?![]()
W ogole.
Robilam tak jak kazali czyli trzymam jeden przez 10 sekund, po 4 pomaranczowych blyskach puszczam, wlaczam drugi, zaswieca sie na zielono. Prawidlowo, prawda?
Probowalam tez ustawic w utility ale nadal to samo. Swoja droga ten program dla osoby zaczynajacej zabawe z blyskiem jest troche niezrozumialy.
dokladnie, napisz co jest nie tak,
ja w zasadzie nic nie konfigurowalem w moich PW, po prostu prosto z pudelka podlaczylem i dzialaly jak trzeba, potem tylko musialem czas synchronizacji dla 5D ustawic na 1/200s bo fabrycznie jest ustawiony krotszy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie odpala Ci w ogole lampy? jak je podlaczasz?
w tym programie nic nie ruszasz, tylko czas synchronizacji ustawiasz taki jakie ma Twoje body (pierwsza zakladka)
chodzi o High Speed Sync - ustawiasz o jeden stopien wiekszy niz ma Twoj aparat, czyli jesli aparat ma czas synchronizacji z lampami 1/250 to w ustawieniach ustawiasz 1/320
Hyper sync offset nie ruszasz, chyba ze zobaczysz wlasnie zla synchronizacje z lampami (odpalania nie w tym czasie co trzeba)
oczywiscie w obu flexach masz ustawione C1? kanały tez masz takie same?
coś nie tak chyba robisz bo 10 sekund i błyski to o ile pamiętam reset do fabrycznych robi..
ja robilem tak że learn/test jakieś 6-8 sekund (migał na czerwono) potem puszczałem i 2 razy test na 2gim.. (piszę z pamięci ale robiłem to ze 3 razy i zawsze jakoś tak działało).. na tyle to intuicyjne było dla mnie że nie czytałem instrukcji do tego programowania, dopiero potem jak chciałem zresetować to sprawdzałem jak i te 10sek i 4 błyski zapamiętałem
oczywiście na tych samych kanałach ustawione
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Tak, tak dwa flexy ustawione sa tak samo.
Moze jednak robie cos nie tak podczas parowania?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Arturs tutaj jest wyjasnione jak to robic.
ale chodzi o to ze nie trzeba nic ze soba parowac, ja nigdy tego nie robilem, parowanie jest po to ze jak masz inne kanaly ustawione na Flexach to szuka tych kanalow automatycznie (czyli w plenerze jak nie masz dostepu do kompa)
napisz w punktach dokladnie co robisz i jak wszystko ustawiasz