Strona 30 z 60 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Czyli np taki phottix lub podobny uchwyt sie sprawdzi prawda?
    Na ebayu sprzedaja rozne wersje tych uchwytow. Sa takie pod lampy canonowskie sa tez pod lampy nikonowskie, itd. Czym one sie roznia? Przeciez stopka to stopka
    nie róznia sie niczym, chyba tylko Sony ma inny stopki

TT5 wsadzisz do kazdego uchwytu pod lampe i parasolke,
    warto jednak pamietac ze stopka TT5 ma styki wiec albo kupic uchwyt z plastykowa stopka, albo metalowa ale zabezpieczyc ja tasma izolacyjna (niektore metalowe moge zwierac styki)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    mozna wkrecic na statyw bezposrenio.

Ja uzywam czegos takiego:

tylko trzeba wuazac na metalowe uchwyty poniewaz wprowadzaja w blad soft urzadzenia poprzez zwieranie stykow. CO JA SIE NAMECZYLEM ZANIM NA TO WPADLEM !!!!!!!! Do dzisiaj sie klienci ze mnie smieja jak wyciaglaem to ustorjstwo na plenerze a po pol godziny chowalem bez jednego blysku....
    Trampek opisz dokładniej o jakie uchwyty ci chodzi, bi mi czasem też nie zawsze dziabie lampa
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Trampek opisz dokładniej o jakie uchwyty ci chodzi, bi mi czasem też nie zawsze dziabie lampa
    każdy z metalowym mocowaniem lampy, zreszta czy zwiera styki to latwo to zobaczyc golym okiem, wystarczy nawet profilaktycznie tasma izolujaca (dwie warstwy) i po problemie

to mój drugi uchwyt, żadko używany, pierwszy mimo, że metalowy to nic w nim nie zwiera, styki wisza w powietrzu
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 25-11-2009 o 00:13
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    nie róznia sie niczym, chyba tylko Sony ma inny stopki

TT5 wsadzisz do kazdego uchwytu pod lampe i parasolke,
    warto jednak pamietac ze stopka TT5 ma styki wiec albo kupic uchwyt z plastykowa stopka, albo metalowa ale zabezpieczyc ja tasma izolacyjna (niektore metalowe moge zwierac styki)
    Dzieki sebcio80, za zdjecie rowniez
    Uchwyt juz zamowiony wiec jak dojedzie to bede obklejac

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    każdy z metalowym mocowaniem lampy, zreszta czy zwiera styki to latwo to zobaczyc golym okiem, wystarczy nawet profilaktycznie tasma izolujaca (dwie warstwy) i po problemie

[IMG]http://img257.imageshack.us/img257/9960/1d39854.jpg[/IMG

to mój drugi uchwyt, żadko używany, pierwszy mimo, że metalowy to nic w nim nie zwiera, styki wisza w powietrzu
    Zgadza sie. ja mialem taki co mi zwieral.. Do dzisiaj smiac mi sie chce jak n aplenerze pokazywalem mlodym jak mi to dziala , zakladam na statyw i .. ryk.... 30min prob i do futeralu spowrotem . do domu przyjezdzam wk..ny na max wyciagam , sprawdzam i wszystko dziala....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dodam jeszcze dosc istotna rzecz, te nowe PW sa wykonane swietnie, materialy itd, wszystkio jest solidne i stabilne, stopka mocowania lamp na TT5 jest taka jak na body, zamocowana lampa trzyma sie pewnie,
    ale... dolna stopka, ktora monujemy na body lub statywie w TT1 i TT5 jest juz dosc badziewa, szkoda ze nie zrobili jej metalowej, byla by pewnosc ze nic sie nie zniszczy, a tak przy wkreceniu i zakladaniu TT5 na metalowe uchwyty parasolki trzeba byc uwazny i robic to delikatnie bo latwo ja porysowac, nie dokrecac tez za mocno bo mozna ta stopka polamac,

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

dodam jeszcze dosc istotna rzecz, te nowe PW sa wykonane swietnie, materialy itd, wszystkio jest solidne i stabilne, stopka mocowania lamp na TT5 jest taka jak na body, zamocowana lampa trzyma sie pewnie,
    ale... dolna stopka, ktora monujemy na body lub statywie w TT1 i TT5 jest juz dosc badziewa, szkoda ze nie zrobili jej metalowej, byla by pewnosc ze nic sie nie zniszczy, a tak przy wkreceniu i zakladaniu TT5 na metalowe uchwyty parasolki trzeba byc uwazny i robic to delikatnie bo latwo ja porysowac, nie dokrecac tez za mocno bo mozna ta stopka polamac,
    nie zrozumiales intencji producenta. Dol jest plastikowy, zeby w razie czego rozlecial sie PW a nie stopka.... bylo to tlumaczone w jednym ze spotow na YT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie zrozumiales intencji producenta. Dol jest plastikowy, zeby w razie czego rozlecial sie PW a nie stopka.... bylo to tlumaczone w jednym ze spotow na YT
    nie ogladalem, ale jak stopka jest plastykowa to ona sie predzej polawie przeciez ;-) chyba ze Cie zle zrozumialem, wyjasnij prosze dokladnie

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

nie ogladalem, ale jak stopka jest plastykowa to ona sie predzej polawie przeciez ;-) chyba ze Cie zle zrozumialem, wyjasnij prosze dokladnie
    no wlasnie. lepiej zeby przy uderzeniu/pociagnieciu urwala sie stopka w
    PW, ktory kosztuje 200$, niz pekly sanki w aparacie za 8000$ (np ds) . nie sadzisz???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

no wlasnie. lepiej zeby przy uderzeniu/pociagnieciu urwala sie stopka w
    PW, ktory kosztuje 200$, niz pekly sanki w aparacie za 8000$ (np ds) . nie sadzisz???
    oczywiscie sie zgadzam, z tym ze nie wiem jak trzeba by bylo uderzec aby polamac stopke w aparacie, wolalbym sztywne polaczenie,
    a tak wystarczy lekko zachaczyc nadajnikiem na body i juz jest polamany...

zreszta 580EX II ma metalowa stopke i jakos sanki body sie nie urywaja ;-) a nim latwiej gdzies zachaczyc co zdarzylo mi sie dziesiatki razy,

metalowa stopka to jednak spory wydatek - wiec to po prostu oszczednosci a gadka panów z pocketwizard to tylko marketing

Strona 30 z 60 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów