Strona 19 z 60 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    można zapytać gdzie i za ile kolega nabył Mini i Flexa? i z ciekawości: ile flexów?
    Przepraszam ze dopiero teraz...
    Zanabylem za wielka woda w BH

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...dio_Slave.html

Kupilem 3 flexy.

Uzależniony

Domyślnie

To jeszcze na dobieg. 3xTT5. Jeden jako nadajnik na body. Drugi na 580exII z ezyboxem i trzeci na X. To X to pytanie: 580exII czy 430exII. Ktora wziac jako dopelnienie. Jakies wnioski i doswiadczenia?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

580exII. Mocy nigdy nie za wiele. Takie same lampy są też wygodne pod względem wymiany baterii (jak błyskamy tą samą mocą to w podobnym czasie się rozładują). Mają takie same C.Fn.'y i klawiszologię... Na śluby jak będziesz jechał na 2 body też się przydadzą 2 580tki...

Domyślnie

Mimo, że zabawę z kilkoma lampkami zaczynam, ale w plenerze jak wystawi się z softbox'em to lepiej mocniejszą lampkę, ostatnio bawiłem się swoją 430EX i często musiała błyskać prawie na full. 540EZ daje radę, ale nie będzie TTL'a co w przypadku PocketWizardów mija się z celem - może w tym kierunku pójść i kupić na allegro 550EX? Jako dopełnienie można pobawić się używką i nie wydawać kasy. Chyba, że wolisz kupić raz a porządnie no to 2x 580EX brzmi godnie
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Uzależniony

Domyślnie

Czy ktos bawil sie tak. Dwie Lampy 580exII. Jedna z chinczykiem(odbiornkiem) w trybie Mistrz a druga 580exII w trybie Niewolnik. Dzialalo i rowno blyskaly?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a czy ktoś ma wersję europejską, albo nie wie przypadkiem czy z nią nie ma mniejszych problemów niż z amerykańską?
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    a czy ktoś ma wersję europejską, albo nie wie przypadkiem czy z nią nie ma mniejszych problemów niż z amerykańską?
    miec nie mialem, ale znajac co nie co to urzadzenie nie wiem jaki moze miec wplyw fakt ze wersja EU nadaje 100Hz czesciej... wydaje mi sie ze zaden
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturbonovox Zobacz posta
    to jeszcze na dobieg. 3xtt5. Jeden jako nadajnik na body. Drugi na 580exii z ezyboxem i trzeci na x. To x to pytanie: 580exii czy 430exii. Ktora wziac jako dopelnienie. Jakies wnioski i doswiadczenia?
    430ii
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 06-10-2009 o 21:38 Powód: Automerged Doublepost
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

właśnie wyczytałem, na jakimś blogu od kogoś z innego wątku, że w wersji EU z 580mkII, czyli tą najbardziej problematyczną, zasięg z TTLem to 50 metrów. czyli nie najgorzej.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    właśnie wyczytałem, na jakimś blogu od kogoś z innego wątku, że w wersji EU z 580mkII, czyli tą najbardziej problematyczną, zasięg z TTLem to 50 metrów. czyli nie najgorzej.
    Dostałem mailem z info od dystrybutora, że pod firma przeprowadzali próby na Mini + Flex nawet na 200 m i otrzymywali 50 % trafień.

"Przy takim dystansie ok 50%. często to zalezy tez od ogniskowej, blysk
    musi wypelniac pewien procent kadru, zeby aparat mogl go zmierzyc, u nas
    przy 200m dawalo rade, choc to byl tylko pomiar na odleglosc, wiec pusta
    droga i dalmierz. 2x flex nie przeprowadzalismy prób.
    Pozdrawiam
    Krystian Maj
    krystian.maj@millroy.pl"

Mi w zasadzie takie odległości do tej pory nie były potrzebne, ale ostatnio na weselu fociłem mini + Flex w plenerze w odległości okolo 5-20 m i było 100% trafień ( Canon 5D MarkII +580 EXII ). Fakt, że czasami TTL lubił przesadzać i kilka ( na kilkadziesiąt) fotek miałem prześwietlonych.

Uzależniony

Domyślnie

potwierdzam. w zasadzie do 50 m żadnych problemów nie zauwazyłem. Wiekszych dystansów nie potrzebuję wiec nie sprawdzałem. czasem potrafi rzeczywiście walnąc pełną mocą (raz na kilkadziesiąt strzałów) ale to raczej błedy pomiaru ettl niż samych flexów. /flexy w wersji EU/

Strona 19 z 60 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów