-
również stałem sie szczęśliwym posiadaczem TT1+TT5
w komplecie z 5dMKII + 580 EXII żadnych problemów nie zauważylem. działa perfekcyjnie :-D. czasy synchro jakich używałem tak do 1/600. może znaczenie ma tu wersja EU flexów a wiec inne częstotliwości i brak zakłóceń. w każdym razie możliwości niesamowite i każdemu kto potrzebuje wygody pracy w terenie bardzo polecam. Jeden z najlepszych moich zakupów w ostatnim czasie. faktem jest że odleglosci jakich potrzebowałem do max 40 metrów wiec nie wiem co i jak na 100 metrach ale że z takich dystansów zdjęc nie robię to nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
580 była zamontowana na ezybox lastolite. mocowane pewne i bezproblemowe. calośc składa sie w minutę..
dodatkowo w wolnej chwili robiłem próby z 40d i 50 d. otóz z 40 d flexy działały bezproblemowo natomiast z 50 d zdażały sie zdjęcia przepalone /tak jakby lampa strzelała na full/. nie wiem czym to był spowodowane niestety nie miałem już czasu aby drązyć przyczynę problemów.
Pytanie czemu wybrałem miniTT1 a nie komplet 2xTT5?
otóż TT5 co całkiem spore pudełko wiec miniTT1 podpięte do aparatu jest znacznie poręczniejsze.
Ostatnio edytowane przez Canion ; 20-09-2009 o 09:48
Uprawnienia umieszczania postów