ArturBonoVox, mam oba. Osobiscie doradzam PLUS II. Podstawowa roznica to ilosc kanalow. W PLUS II jest ich 4, a w MultiMax (jesli sie nie myle) 32. Ma to glownie znaczenie jesli w jednym miejscu jest wielu fotografow pracujacych na tym sprzecie. Wowczas mozecie sie umowic kto na ktorym kanale robi. Jeszcze nigdy nie braklo mi kanalow w PLUS II. Jesli popatrzysz na Strobist.com tam tez wspominaja niemal tylko o PLUS II.
Oczywiscie jest jeszcze kilka zalet. W MultiMax mozesz np. blyskac na druga kurtyne, albo zsynchronizowac aparaty tak aby zwalnialy migawke z opoznieniem jedem w stosunku do drugiego. Cos jeszcze pewnie by sie jeszcze znalazlo, ale ja z tego nie kozystam, jeszcze nie mialem ku temu okazji. Reasumujac, duzo kozystam z PocketWizard i zdecydowanie rekomenduje PLUS II.
PS
Jesli sie nie myle to PocketWizard z USA dzialaja na innym zakresie niz te europejskie. W zwiazku z tym, jesli przyjdzie Ci w przyszlosci dokupowac kolejne, powinienes brac pod uwage w jakiej wersji te radyjka posiadasz.