Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Stabilizacja w Canon A590IS

maciej49
    Guest

Domyślnie Stabilizacja w Canon A590IS

Która stabilizacja zdaje lepiej egzamin. Ciągła czy przy zdjęciu?.

Bywalec
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Wydaję mi się że na zdjęcie działają tak samo. Tylko przy ciągłej masz też stabilizowany podgląd zdjęcia na LCD, z tym że szybciej baterie padają.
    EOS R + 6D + 24L + 35IS + 50 1.4 + 85 1.8

Fotograf ślubny Opole
    facebook

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Zdecydowanie ciągła. Chcesz korzystać ze stabilizacji, to ją włącz na stałe. Stosując włączanie tylko przy zdjęciu, wymagany jest jakiś czas na zadziałanie. Jaki zysk mamy przy włączaniu przy zdjęciu? Ten, że akumulatorki trochę dłużej pociągną? Nie mieć zapasowych to jest dopiero jazda.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    Zdecydowanie ciągła. Chcesz korzystać ze stabilizacji, to ją włącz na stałe. Stosując włączanie tylko przy zdjęciu, wymagany jest jakiś czas na zadziałanie. Jaki zysk mamy przy włączaniu przy zdjęciu? Ten, że akumulatorki trochę dłużej pociągną? Nie mieć zapasowych to jest dopiero jazda.
    Niezdecydowanie. Np. Panasonic mówi, ze w ichnim OIS tryb "tylko przy zdjęciu" daje lepszą stabilizację niz ciągły. A ja dodam, że czas na zadziałanie jest i tak krótszy niż AF i AE.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

A czy tu była mowa o Panasonicu? Nie mam doświadczenia z pankracym, pisałem o Canonku. Niestety, często psikusy stabilizacji trwają znacznie dłużej niż ostrzenie i ustalanie naświetlania. Poza tym oprócz zmniejszenia zużycia energii elektr. nie ma argumentów na stosowanie stabilizacji tylko przy zdjęciu. Ciągle piszę o stabilizacji w power shotach serii A5xx, A6xx. A7xx Canona.

Uprawnienia umieszczania postów