Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: [tand1912] Nietypowe ujecia..początki

tand1912
    Guest

Domyślnie

Slider - każda krytyka jest podwalina pod eliminację błędów. Jak najbardziej przyjmuję i dziękuję. Niestety z mojego kit-a nie da się za dużo wyciągnąć ale póki co muszę więcej starać się wykorzystywać na maksa jego możliwości. Wasze wypowiedzi sa na pewno mi w tym pomocne..

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie widziałem poprzednich fot, zatem nie wiem jak z tą ostrością. Pewnie robisz na AF? Może sprawdź zatem czy nie masz FF lub BF?
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tand1912 Zobacz posta
    Niestety z mojego kit-a nie da się za dużo wyciągnąć ale póki co muszę więcej starać się wykorzystywać na maksa jego możliwości.
    A widzisz.. Dobrze, że o tym wspomniałeś:-) Gdybyś już na poziomie robienia zdjęcia podszedł bliżej do modelki, bardziej wypełniłbyś nią kadr, a poprzez samo zbliżenie, zmniejszył GO. Jeszcze lepsze efekty można było osiągnąć, gdyby modelka sama się zbliżyła, wtedy nie dośc, że zmniejszyłaby się GO, to jeszcze modelka byłaby dalej od tła przez co dałoby się je jeszcze bardziej rozmyć.. Jeden ruch modelki, wyeliminowałby dwa błędy..:grin:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

tand1912
    Guest

Domyślnie

No tak. Miałem jedno utrudnienie.Jak widac zdjęcie jest robione nieco z dołu. znaczy to dosłownie że córka była na szczycie takiego "kopczyku-fontanny" i za diabła nie szło inaczej stanąc. Ale Twoje uwagi sa jak najbardziej trafne - na pewno wykorzystam je w innych ujęciach, które mam nadzieję niedługo TU zamieszczę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tand1912 Zobacz posta
    Jak widac zdjęcie jest robione nieco z dołu. znaczy to dosłownie że córka była na szczycie takiego "kopczyku-fontanny" i za diabła nie szło inaczej stanąc.
    A, no to w takich wypadkach tylko ogniskowa dłuższa, bo rozumiem, że kitem lepiej się nie dało..:-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

tand1912
    Guest

Domyślnie

Dokładnie. To był "maksik" mojego kitu. Czekam aż euro do złotego się zmieni i zainwestuję w jakiś tele.

tand1912
    Guest

Domyślnie

co sądzicie o tym:

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Tlo psuje cale zdjecie bo nijak sie ma do "glownego obiektu"
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Tlo psuje cale zdjecie bo nijak sie ma do "glownego obiektu"
    A widzisz, tego akurat nie wiesz..:-) W jakimś celu musi tam byc ta reklama, skoro tand zostawił dla niej połowę kadru, a modelke gdzieś upchnął tam w kąt.. Choć w takim wypadku zastanowiłbym się, co jest głównym tematem zdjęcia..

Z drugiej jednak strony zostawiając temat tematu zdjęcia, zastanawia mnie ta zimna kolorystyka.. Jeśli faktycznie skojarzyć ze soba modelkę i reklamę, to zazwyczaj śluby sa przedstawiane w cieplejszych barwach, w jasnych tonacjach jako jedno z przyjemniejszych wydarzeń w życiu.. Tu modelka wygląda jakby wspominała swój ślub jak.. To tyle jeśli chodzi o moją "interpretację" zdjęcia, może trafiłem, może nie, ale takie nasuwa skojarzenia:wink:

Generalnie brakuje tutaj światła..

Pozdrawiam

tand1912
    Guest

Domyślnie

Kwietniowy weekend..moja córka i jej koleżanka
    1.Angie

2. Angie i Klaudia

3. Wiosna idzie - taki żarcik

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów