Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: [tand1912] Nietypowe ujecia..początki

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tand1912 Zobacz posta
    Przepraszam. Raz jeszcze zdjęcie:
    Hmm.. Masz bardzo przyjemną modelkę, nie zmarnuj tego..:-)
    Co prawda do ostrości można się przyczepić; ale ja ją zostawie, niech poczepiają się inni, dla mnie mieści się w granicach przyzwoitości(:-)) Natomiast zupełnie nie odpowiada mi kadr. Generalnie wszystko jest widoczne i przyciąga uwagę. Głównym tematem naszego zdjęcia jest modelka i to trzeba zaakcentować. Po pierwsze w większym stopniu (bo niekoniecznie całkowicie) wypełnic nią kadr, natomiast dla tła (jeśli też na nim nam zależy) zostawić przeciwlegly bok zdjęcia. u Ciebie z każdej strony masz zbyt duzo wolnej przestrzeni; IMHO w tym wypadku nie spełnia to zadania. W drugiej kolejnośći wyodrębnić ją od tła. Skoro tło zajmuje tak duża powierzchnię na zdjęciu, tym bardziej powinno być nieostre, żeby nie rozpraszało uwagi. Tego mi tutaj brakuje, a szkoda, bo ładna modelka i ciekawy portrecik by był..:-)

Pozdrawiam

PS: Oczywiście nie mam zamiaru Cię pouczać. To tylko taka moja wizja z sugestiami jak ja bym to np. zrobił..:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał

Domyślnie

tand1912: posłuchaj Slidera, dobrze radzi... A modelka- faktycznie duuuży potencjał!
    Agnieszka
    5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX II

Uprawnienia umieszczania postów