z każdego gruchote idzie coś fajnego wyciągnąć![]()
Tak, ale na omawianym przypadku problem stanowił niedobór ogniskowej i zbyt duża GO, więc zakładając, że tła się nie bedzie na siłę blurowało, to autor był jako tako usprawiedliwiony..:-)
Ostatnia seria całkiem przyjemna, choć #2 IMHo zbyt jasne, a #3 to takie w stylu Sergiusza..:grin:
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Wiem, że ostatnie to żart, ale chociaż ten słup trzeba było przyciąć (a nie stopy).
ojej ojej
kup stalke i naucz sie kadrowac
zooma wyrzuc na smietnik![]()
Co do zdj.2 - rzeczywiście jasne tło. Z tyłu, po prawej stronie stała w samym słońcu duuuża wierzba płacząca z zółtymi listkami. Słońce plus barwa liści jeszcze bardziej rozjasniły tło.
Zdj.3 - fakt że mogłem zrobić zdjęcie z całymi stopami jednakże błagam o litość w opinii - na zdjęcie miałem ok.1 sek. - "model" nie byłby zadowolony widząc że robię mu fotkę - nie znam gościa i zdjęcie zrobiłem praktycznie "z ręki" idąc spacerkiem z rodziną. Słupa nie obrobiłem gdyż obróbka zdjęć zajmę się gdy...naucze się je robić w wystarczającym stopniu. Mój PS CS3 musi jeszcze poczekać...