Pokaż wyniki od 1 do 10 z 110

Wątek: [gunia1990] sportowo

Mieszany widok

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Trochę mnie tu nie było. Pracuję no i nie ma czasu na mecze itp. Ale dzisiaj udało mnie się być na meczu Warty Poznań z Dolcanem Zabki, zremisowanego zresztą ( 1:1). Bramkę dla zielonych strzelił nie kto inny jak sam Piotrek Reiss

46. Reissik rzuca w "trybuny" koszulkę "drużyny szpiku"

47.

48.

49.

50.

51.

52.

53.

I jak?
    aha- jak najlepiej usunąć abberacje? w lr nie za bardzo mnie się to udaje...
    Ostatnio edytowane przez gunia1990 ; 16-08-2009 o 00:18

Dopiero zaczyna Awatar solver
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    I jak?
    aha- jak najlepiej usunąć abberacje? w lr nie za bardzo mnie się to udaje...
    ktoś mi kiedyś powiedzał, że bardzo "miłym" i szybkim programem do tego jest Paint Shop Pro. Otwierasz zdjęcie, klikasz na "dopasowanie->jednokrokowa korekta purpurowej aureoli" i abercje się usówają
    jeżeli to co wyszlo nie pasuje Ci jeszcze za bardzo to można inaczej:
    Dopasowanie->usuwanie abercji chromatycznej potem klik na pokaż/ukryj podglady jeżeli go nie widać->uwzględnij automatycznie(żeby było widać zmiany), ja preferuje podgląd 200%. Zaznacz w okienku "przed" znajdującym się po lewej stronie miejsce gdzie znajdują się abercje (trzeba zaznaczyć tak żeby znalazły się w środku czworoboku który robimy bo on będzie próbka)-> w polu zakres dobierasz odpowiednią wartość dla aktywnej próbki, w polu "promień"zacznij od 4 i stopniowo zwiększaj...
    nie pamiętam czy wszystkie funkcje sie dokładnie tak nazywają jak napisałem, bo nie mam już PSP ale powinno działać. Nie wiem też czy wyniki jakie będzie dawało, będą Ci odpowiadały ale warto spróbować
    wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Uprawnienia umieszczania postów