Pokaż wyniki od 1 do 10 z 248

Wątek: Program do prezentacji

Widok wątkowy

Domyślnie

U mnie jedyną różnicą przy HQ DVD czy standard jest taka, że z HQ "rwie dźwięk" na "tanim" (prościutkim) odtwarzaczu dvd. Poza tym jakość dostępnych mi odtwarzaczy i odbiorników tele nie pozwala zauważyć różnicy. Audio pozostawiam na MP2. Oryginal show nie powinno mieć wpływu (u mnie nie ma) na samą prezentację. Uważaj na pliki z muzyką. Jeżeli nie są mp3, to program potrafi się zamknąć. Zdarzyło mi się, że program zawiesił się (wizualnie jakby działał tyko nic pożytecznego nie robił ) w wyniku wskazania ścieżki do nieistniejącego pliku mp3 mającego się odtwarzać przy wyświetlaniu strony startowej. "Wyrzucenie" tuż przed wypaleniem płyty to może, ale tylko może, być winą nie programu ale płyt lub nagrywarki. Na poprzednim komputerze przed nagraniem prezentacji (szczególnie gdy wcześniej robiłem na nim inne rzeczy) musiałem przeprowadzić ponowne uruchomienie komputera – było to upierdliwe gdyż, że nie nagrała się płyta dowiadywałem się po kilkunastu godzinach przy VCD ;o). Obecnie nie mam takiego problemu ani z czasem ani z restartem.
    Opcji aplly antiflicker filter on video nie zaznaczam. Niezaznaczenie powoduje "pyłganie, migotanie" pewnych partii obrazów na ekranie telewizora ale jabby ostrość całości była wtedy lepsza. Migotanie nie jest takie uciążliwe. To również nie miało nigdy wpływy na samo wypalenie płytki.
    Ostatnio edytowane przez Endriusza ; 19-05-2007 o 13:59

Uprawnienia umieszczania postów