Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
A czas wyświetlania poszczególnych plików (fotografii) jest różny, czy taki sam. Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić program, który dopasuje czas wyświetlania poszczególnych zdjęć do ścieżki dźwiękowej??? Dopasuje: czyli jedno zdjęcie będzie na ekranie 3 sek, a drugie 7 sek, każde z innym czasem zależnym od akcentów w muzyce. Takie prezentacje z automatu gdzie ustawia się czas jeden dla wszystkich zdjęć, wrzuca zdjęcia i muzykę robią przeglądarki graficzne.
Czas jeden. Przeglądarki robią, ale mój skrypt wymaga mniej klikania, a ja nie lubię klikania. Czasem chcę jakieś zdjęcie dłużej to wrzucam w dwóch kopiach - na razie tyle mi wystarczało, jak będę potrzebował to sobie rozbuduję skrypt o możliwość definiowania czasu dla każdego zdjęcia - np. z pliku tekstowego, albo z nazwy pliku (dopisując 1s, 6s, 7s na końcu nazwy na przykład).

Do akcentów w muzyce nie dopasowuję bo nie umiem ;-). Ale program, który to robi umiem sobie wyobrazić, tylko nie na 15min roboty jak mój skrypt.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
Przy robieniu prezentacji największym problemem jest samokrytyka, ostra ocena własnych zdjęć, które są zawsze jak nasze dzieci.
To prawda, ja robię "culling" w trzech etapach - pierwszy zaraz po zrobieniu zgrubny, drugi za jakiś czas jak już emocje po wyjeździe czy innym wydarzeniu opadną, ostatni też po jakimś czasie od drugiego jak już wiem ile zdjęć potrzebuję do prezentacji czy albumu.