Strona 16 z 25 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 248

Wątek: Program do prezentacji

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aNgest Zobacz posta
    Ja bym prosił, aby szanowni koledzy i kolezanki podpowiedzieli mi co to za skrypt.

12.07.2008/index.htm
    w tym przypadku to chyba raczej zwykły html + css

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wszystko ładnie pięknie...
    złożyłem prezentacje w ProShow Gold...
    Wszystko jest cacy ale nie mam pojęcia w jakiej formie to wszystko zapisać i za pomocą jakiego programu będzie można całą prezentacje obejrzeć?
    Chce by można było wszystko odtworzyć bez specjalnych programów by osoba która dostanie taka prezentacje na płycie nie miała problemów z jej odtworzeniem
    Proszę o pomoc... Jeśli ktoś wie co po kolei zrobić by zapisać to w odpowiedni sposób to proszę o prywatną wiadomość by nie zaśmiecać forum...

Pozdrawiam

Domyślnie

Witaj
    Napisze na forum, bo moze komus tez sie to przyda
    Tak aby nikt nie mial problemow z odczytem prezentacji to najlepsze sa dwie mozliwosci.
    Zapisac jako plik .exe ( masz do wyboru w proshow) wtedy masz tylko jeden plik i niepotrzeba zadnych odtwarzaczy. Tylko ze mozna to odtwarzac tylko na komputerze.
    Jesli zas chcesz aby mozna bylo to ogladac rowniez na DVD ( stacjonarnym lub komputerowym) zapisujesz jako DVD - video ( rowniez do wybrou . Mysle ze te dwie opcje sa najlepsze. Jest tam jeszcze pelno roznych formatow, z lepsza badz gorsza jakoscia i kompresja. Jak bedziesz mial problemy to pisz na priva, chetnie pomoge.

Pozdrawiam

Jacek Andreasik

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dziękuje bardzo
    popróbuje i zobaczymy
    Wiedziałem że na pomoc na tym forum mogę liczyć
    Pozdrawiam koy

Coś już napisał Awatar sitek

Domyślnie Jaki program do prezentacji DVD pod Viste?

Poszukuje programu najlepiej w polskiej wersji do przezentacji DVD. Sa dwa warunki:
    1. Musi latać pod Vistą
    2. Musi być możliwość ustawienia czasu wyświetlania poszczególnego zdjęcia, bo te które miałem do tej pory same ustawiają czas, jak np: muzyka przyśpiesza to zdjęcia idą szybciej. Jeśli jakiś link z downloadem bym dostał to już w ogóle byłbym :-D
    Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
    www.fotografialodz.com

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Ja mam UleadVideoStudio 11 Plus za jedyne 180 zł, i pomimo informacji z serwisu, że soft nie jest zalecany do pracy pod Vistą x64, u mnie hula az miło. I ma to, czego Ty potrzebujesz, i dużo, dużo więcej.

Coś już napisał Awatar sitek

Domyślnie

A tak z ciekawości (nie żebym nie dał rady;-)) jest w polskiej wersji?? dzieki
    Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
    www.fotografialodz.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sitek Zobacz posta
    jest w polskiej wersji?? dzieki
    Jest: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...Plus+po+polsku
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Ja proponuje to :

ProShow Gold
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie Program do prezentacji

Witam znawców oprogramowania i zwracam się do Was z prośbą - pytaniem.
    Potrzebuję prostego programu do zrobienia prezentacji multimedialnej. O co mi chodzi i jak to ma wyglądać.
    Gotowa prezentacja za pośrednictwem projektora ma być wyświetlana na ekranie. Do tego leci muzyka i podkład słowny omawiający poszczególne zdjęcia. Pytanie, czy z laptopa, czy z DVD? Co ma być źródłem dźwięku?
    W programie chciałbym, aby można było do poszczególnych zdjęć wybierać różny czas wyświetlania, który zależny będzie od tego, co się dzieje w podkładzie słowno muzyczny. Czyli jak będę opowiadał na ścieżce dźwiękowej np. o budowie czatowni, to przez 30 sekund widzowie patrzeć będą na zdjęcie czatowni. Kończy się moja opowieść i co kilka sekund zmieniają się zdjęcia pokazujące jakie były etapy budowy czatowni. Czas przejścia miedzy zdjęciami ustawiany powinien być do rytmów (faz) muzyki.
    Przejście między zdjęciami nie muszą być skomplikowane - kilka prostych efektów wystarczy. Potrzebne będzie dodawanie opisów, bądź na czarnym tle, bądź na jakimś wybranym zdjęciu, czyli takie rozbudowane tytuły poszczególnych działów.
    Prezentacja musi być bezobsługowa, czyli włączam laptopa lub DVD i całość leci sobie sama, z ewentualną możliwością pauzy i ponownego ruszenia.
    Dźwięk zamierzam nagrać i przenieść poprzez dyktafon. Czyli za plecami będzie leciała muzyczka z jakiegoś kompaktu, którą na czas mojego mówienia do dyktafonu będę lekko wyciszał, a następnie, po skończeniu opowieści lekko podgłośniał.
    Zdjęcia do prezentacji będą miały po kilka i kilkanaście mega (chyba że to niewskazane). Ktoś mi radził, że prostym programem jest darmowa Picassa 3. Program znam pod kontem samej obróbki zdjęć, ale czy będzie dobry do tego, co potrzebuję?
    Wskazane jest, by potrzebny mi program był darmowy lub tani i najlepiej po polsku.
    Doradźcie, co Wy byście zastosowali?

Strona 16 z 25 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów